5 lucruri care se întâmplă când nu mai faci sex

0
712

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Și, exact ca atunci când dărâmi prima piesă dintr-un domino, lipsa de activitate acolo jos îți poate afecta sănătatea în multe feluri.

Iată cinci lucruri care se pot întâmpla când nu mai faci sex:

Vei simți mai multă anxietate.

Sexul ajută oamenii să mai elibereze din presiune.

Cercetătorii scoțieni au descoperit că oamenii abstinenți întâmpină probleme în gestionarea situațiilor stresante, precum vorbitul în public, prin comparație cu cei care au avut contact sexual cel puțin o dată în ultimele două săptămâni.

În timpul sexului, creierul eliberează substanțe chimice care ne fac să ne simțim bine, cum ar fi endorfinele sau oxitocina, care ne ajută să ne simțim mai în largul nostru, spun cercetătorii.

Riscul de cancer de prostată ar putea crește.  

Bărbații care nu mai fac sex se privează de avantajele rendez-vous-urilor frecvente în ceea ce privește protecția prostatei.

Un studiu prezentat Asociației Americane de Urologie a concluzionat că bărbații care făceau sex cu regularitate se bucurau — în afară de sex — de o scădere cu 20 de procente a riscului de cancer de prostată.

Motivul? Ejacularea frecventă elimină din prostată substanțele potențial dăunătoare.

Ești mai sensibil la răceală și gripă.

Din păcate, mai puțin sex înseamnă că nu ai parte nici de beneficiile de creștere a imunității pe care ți le asigură zbenguiala săptămânală.

Cercetătorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania au descoperit că persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână se bucură de o creștere cu 30 de procente a imunoglobulinei A (IgA), comparativ cu cele care fac sex doar rareori sau niciodată.

IgA este unul din mijloacele de apărare de primă linie ale organismului împotriva virusurilor, spun autorii studiului.

E posibil să se instaleze nesiguranța cu privire la relație.  

Lipsa sexului afectează fericirea, apropierea și siguranța în relație, spun experții.

„O căsătorie fără sex poate fi o lovitură asupra stimei tale de sine, poate da naștere la vinovăție și poate scădea nivelul oxitocinei și al altor hormoni de afecțiune”, spune Dr. Les Parrot, psiholog și autorul Saving Your Marriage Before It Starts (Cum să-ți salvezi căsnicia înainte să te căsătorești). „De asemenea, poate crește teama că unul dintre voi va călca strâmb pentru a-și satisface nevoia de sex, ceea ce poate duce la un fel de paranoia”.

Cu toate acestea, Parrott indică faptul că un cuplu care nu face sex nu e neapărat un cuplu nefericit.

„Sexul e doar unul din felurile în care cuplurile își exprimă intimitatea”, spune el.

Săruturile, ținutul de mână, complimentele sau cadourile neașteptate pot crește legătura emoțională cu celălalt – chiar dacă nu petreceți mult timp într-o conexiune fizică.

Crește riscul de disfuncție erectilă.

Folosește-l sau pierde-l: Bărbații care nu fac sex cu regularitate sunt de două ori mai predispuși la disfuncții erectile decât bărbații care fac sex o dată pe săptămână sau mai des, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine.

Autorii studiului sugerează că, din moment ce penisul este un mușchi, sexul regulat poate ajuta la păstrarea potenței, la fel cum exercițiile fizice permit păstrarea rezistenței mușchilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here