5 detalii masculine care te fac atrăgător în ochii femeilor

0
4625

Femeile sunt atrase de un simț sănătos al umorului și de o inteligență peste medie, dar ce își doresc cu adevărat atunci când vine vorba despre fizicul unui bărbat?

Este drept că frumusețea este în ochii privitorului, indiferent de sexul acestuia, însă studiile arată că unele trăsături te pot face mai dezirabil în ochii femeilor. Unele aspecte fizice, precum înălțimea sau constituția, nu pot fi controlate, în timp ce altele pot fi corectate sau îmbunătățite. Iată care sunt micile detalii masculine pe care femeile le observă imediat și ce poți face pentru a părea mai atrăgător în ochii lor:

Barba de câteva zile, preferată de majoritatea femeilor

Un studiu realizat în 2008 de cercetătorii Nick Neave și Kerry Shields a scos la iveală faptul că femeile nu vor ca bărbații să își radă zilnic barba, ci preferă barba de câteva zile, scurtă, dar îngrijită și uniformă. Un bărbat cu un chip îngrijit este perceput drept mai puțin amenințător și este alegerea femeilor atât atunci când vine vorba despre o relație serioasă, dar și pentru o aventură de o noapte. Asta înseamnă că va trebui să te bărbierești o dată la câteva zile, dacă vrei să capeți acel aspect masculin, dar îngrijit.

Dacă nu îți place să depui mult efort cu bărbieritul, un astfel de aparat profesionist s-ar putea să ți se potrivească mănușă. Pe lângă faptul că economisești mult timp, îți va fi mult mai ușor să îți menții forma bărbii și să controlezi lungimea, astfel încât să ai un aspect îngrijit și atrăgător.

Ochelarii de soare te fac instantaneu mai atractiv

Ochelarii de soare fac orice persoană să arate mai bine, deoarece echilibrează proporțiile chipului, dau simetrie și un aer misterios și irezistibil. Cel puțin 87% dintre femei consideră că bărbații care poartă ochelari sunt mai dezirabili, par mai inteligenți și lipsiți de agresivitate. Când vine vorba despre ochelarii de soare, aproximativ 97% dintre femei spun că bărbații arată mai bine atunci când îi poartă. Studiul a fost realizat în 2012 pe un eșantion de peste 1.000 de femei din SUA, iar concluziile cercetării mai arată și că femeile preferă la bărbați ochelarii de soare de tip aviator, peste 50% dintre ele spunând că acest accesoriu îi face pe bărbați să arate mai sexy.

Umerii puternici și spatele lat, printre cele mai apreciate trăsături fizice

Bărbații cu spatele mai lat și umerii bine definiți au o prezență mai impunătoare și mai masculină, preferată de cele mai multe femei. Aceste mici detalii sunt și un semn că tipul respectiv merge la sală și este preocupat de sănătatea sa. Femeile preferă bărbații puternici, așa că aceste două trăsături sunt căutate în mod instinctiv la un potențial partener. De asemenea, acest tip de constituție este mai bine proporționată și simetrică, așa că este timpul să îți reînnoiești abonamentul la sala de forță și să îți lucrezi trapezul și romboizii.

Tunsorile clasice, de cinci ori mai atrăgătoare

O tunsoare simplă și clasică este considerată de cinci ori mai atrăgătoare în ochii femeilor, față de una foarte elaborată, a arătat un experiment recent. Contează însă ca tunsoarea să fie proaspătă și îngrijită, iar părul să fie ușor dat pe spate. De aceea, nu este cazul să îți bați prea mult capul cu tunsoarea pe care o alegi, cât timp nu te tunzi periuță sau nu îți faci o tunsoare inegală.

Ținuta smart-casual, preferată costumelor

Mitul că femeile preferă bărbații îmbrăcați în costum a fost demontat de un studiu, care arată că, de fapt, femeile sunt atrase de tipii care poartă haine smart-casual. Este, probabil, ținuta pe care o porți la serviciu, iar femeile preferă acest tip de haine, deoarece te fac să arăți prezentabil, însă nu arogant sau inabordabil, așa cum le dă impresia un costum.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: VASHstudio

(P) Articol realizat împreună cu Philips

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here