3 căi de a face sexul să dureze

1
4208

De Ian Kerner. Adaptare de Oana Popa. Guliver/GettyImages.

Pe când sufeream de ejaculare prematură cronică, eram sigur că epitaful meu va fi: „A venit, a văzut, și-a dat drumul“. Câteodată, mi se întâmpla să ejaculez înainte de a-mi scoate boxerii. Mă feream să merg la întâlniri. Intimitatea însemna o experiență umilitoare și nota de plată de la curățătorie.

Circa 40% dintre bărbați se confruntă cu probleme similare, spun cercetătorii din Malaezia. Ejacularea care se produce în primele 60 de secunde de penetrare se consideră ejaculare prematură. Acest aspect îți poate distruge viața sexuală. Eu mi-am depășit condiția la 20 și ceva de ani, și acesta a fost unul dintre factorii care m-au determinat să devin terapeut în probleme sexuale și să scriu o carte intitulată, câtuși de puțin ironic, She Comes First. De atunci, am ajutat mii de de bărbați să-și depășească problemele.

Folosește un spray anestezic

Încearcă un spray pentru întârzierea ejaculării, pe bază de lidocaină, disponibil în farmacii. Eu recomand Promescent, patentat de un urolog. Potrivit unui studiu, 74% dintre bărbații care au folosit un spray pe bază de lidocaină au rezistat mai mult de două minute, față de 22% dintre cei care au folosit un placebo. Într-un studiu pe care l-am dezvoltat alături de cercetătoarea Kristen Mark, bărbații care au folosit Promescent au rezistat până la 11 minute. Ai nevoie doar de două-trei aplicări și se absoarbe rapid, deci nici tu, nici ea, nu veți rămâne amorțiți. Încearcă-l când te masturbezi, folosind o singură aplicare, iar apoi două, pentru a observa ce dozaj funcționează.

Devino un maestru al pre-orgasmului

Exersează masturbarea până aproape de pragul ejaculării și oprește-te la timp. Orgasmul masculin constă în două faze: emisia (când sperma ajunge în uretră) și ejacularea (când sperma iese la suprafață). Vei urmări să ajungi în faza de emisie, înaintea ejaculării, și să trăiești experiența contracțiilor pelviene minore, fără să ejaculezi. Acest pre-orgasm are rolul unei supape de eliberare, eliminând tensiunea din penis și încetinind răspunsul sexual. E nevoie de antrenament pentru a folosi această practică în timpul sexului, dar cred că ai avut teme pentru acasă și mai grele, nu-i așa?

Transformă-ți penisul într-o jucărie sexuală

Pozițiile sexuale perpendiculare permit stimularea clitoridiană fără penetrare, ceea ce te poate ajuta să reziști mai mult. În timp ce stați amândoi întinși pe o parte, față în față, creează un unghi de 90 de grade între penisul tău și vulva partenerei. În loc de penetrare, presează corpul penisului, în lungime, pe clitorisul partenerei, și mișcă-l în sus și în jos. Practic, îți transformi partea de sus a penisului într-o jucărie sexuală, profitând de faptul că această zonă e mai puțin sensibilă decât baza. Când ea e aproape de orgasm, schimbă poziția pentru o stimulare mai puternică. Cu puțin noroc, ea va ajunge prima la orgasm, chiar dacă tu vei ejacula în minutul următor.

Articol preluat din ediția de septembrie 2016.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here