Vezi ce porcarii scoti pe gura

0
293

Buzele, dinții și gingiile incearca sa te avertizeze cu privire la citeva probleme majore de sanatate. Le dai atenție?

Respirație de dragon

Ce spun vaporii urit mirositori: “Multe din mirosurile care vin din gura nu-și au originea acolo”, spune specialistul dentar Ted Raybould, de la Universitatea Kentucky. “Zona sinusurilor este principalul vinovat.” Inflamarea cailor nazale poate fi produsa de o alergie sau de o infecție cronica și poate cauza respirație urit mirositoare in doua moduri. in primul rind, un nas infundat te obliga sa inspiri și sa expiri pe gura.

Acest fapt duce la uscarea salivei, care, in mod normal, ar ucide bacteriile ce produc mirosul respectiv. in al doilea rind, mucusul lichid este un producator activ de halena. “Mucusul curge din nas și se acumuleaza in partea din spate a limbii”, explica dr. Mel Rosenberg, microbiolog la Universitatea din Tel Aviv. Aceasta “mizerie” hranește bacteriile, rezultind niște compuși sulfuroși volatili, care creeaza bine-cunoscutul miros neplacut.

Cum sa reacționezi: incepe prin a-ți schimba obiceiurile de clatire și scuipare. “Fa gargara cu apa de gura seara, mai degraba decit dimineața”, recomanda Rosenberg. “in timpul nopții, gura produce mai puțina saliva, așa ca bacteriile nu mai sint indepartate in mod regulat.” Cu cit bacteriile ramin mai mult in gura, cu atit se creeaza mai multe “bombe cu sulf”. Fa gargara timp de jumatate de minut, insistind pe partea din spate a limbii. Apoi, da-ți capul pe spate și respira pe nas. Daca nici așa nu trece mirosul, s-ar putea sa ai de-a face cu o infecție a sinusurilor care se poate extinde in organism. Fa-ți o programare la ORL. Medicul specialist o sa-ți prescrie antibiotice sau medicamente antialergice care iți vor curața sinusurile.

Afte

Ce spun umflaturile nesuferite: Aftele sint deranjante și arata ca naiba, dar asta nu e nimic pe linga efectele herpesului asupra inimii. in-tr-un studiu publicat in jurnalul Circulation, cercetatorii au testat subiecții in privința existenței unui anticorp care indica o infecție anterioara cu herpes simplex 1 (HSV1), apoi i-au monitorizat timp de patru ani. Cei al caror singe conținea antivirusul erau de 2 ori mai predispuși la atac de cord. Care e explicația? HSV1 se afla in stare latenta in sistemul nervos, pina cind stresul, oboseala sau boala determina apariția unei afte. Cercetatorii banuiesc ca reactivarea virusului declanșeaza o reacție nervoasa in arterele coronariene, re-acție ce poate produce cheaguri periculoase.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here