Unde sint germenii?

0
247

Sint pe telefoanele publice, pe scaunele de toaleta și peste tot in jurul tau. Oare ar trebui sa te ingrijorezi? Haide sa facem o plimbare prin cele mai “infecte” locuri din lume.

Riscuri majore

Chestiile astea infecteaza in fiecare zi sute de oameni.

Salutarile prietenești

Tusea și stranutul nu transmit raceala și gripa. Poți sa ramii blocat in lift cu un coleg racit timp de citeva ore și nu vei fi contaminat. Dar daca dai mina cu el și dupa o ora iți freci nasul cu mina respectiva, a doua zi vei fi o fabrica de mucus. Stringerile de mina nu prea pot fi refuzate in mod politicos, așa ca spala-te mai des pe miini atunci cind e o epidemie la birou. Repet, nu refuza o mina intinsa. Mai bine sa fii politicos și sa riști sa racești, decit sa fii sanatos și respins de toata lumea.

Podeaua vestiarului

Suprafața uda și frecventata de toata lumea e o casa primitoare pentru ciuperca dermatofita care produce fenomenul “piciorul atletului”. Cum tratamentul antifungic nu e foarte placut, protejeaza-te purtind sandale de cauciuc la duș. Daca sapunul tau aluneca intr-o zona mai murdara, lasa-l in grija femeii de serviciu.

Cada de baie de la hotel

Pe linga faptul ca apa calda poate sa fie insuficienta, mai trebuie sa-ți faci griji și din cauza pseudomonas, care prospera in apa calda și produce infecții de piele, mai ales in zona foliculilor de par. Cazile de baie pot fi un adapost și pentru chlamydia, care poate produce infecții oculare. (Șansele de a contracta in acest fel o boala cu transmitere sexuala sint nule.) Spuma este și ea un semn al unei cazi nespalate. Chiar daca arata curata, umple-o cu apa și apoi cufunda un pahar in ea. Daca e tulbure sau are un aspect spalacit, renunța la gindurile de imbaiere. Și nu bea apa din pahar.

Gradinițele in care funcționeaza și creșe

Aceste locuri sint focare de infecție. Copiii se vor intoarce acasa cu dureri de stomac și manifestari diareice. Daca te hotaraști sa-l duci pe copilul tau intr-un loc in care se afla și purtatori activi de scutece, asigura-te ca spațiul in care sta el este separat de cel al bebelușilor. Roaga personalul de serviciu sa nu-i puna la aceeași masa sau in același loc de joaca. Și spune-le ca trebuie sa se spele pe miini dupa schimbarea fiecarui scutec – deși nu știm cum ai putea sa-i convingi de asta.

Broaștele, șopirlele și broaștele țestoase pe care le aduc copiii tai acasa

Animalele astea traiesc in balți statute și miloase și sint acoperite cu salmonella și bacterii fecale. Cind micul tau naturalist atinge broasca și apoi se repede la sendvișul cu șunca, e clar ca il așteapta o noapte de veghe pe toaleta. Pune-l sa se spele bine pe miini dupa fiecare incursiune in natura.

Stetoscopul și pixul doctorului

Medicul tau iși folosește stetoscopul pe zeci de pacienți, iar pixul este un instrument mereu prezent in jurul acestora, deoarece scrie foarte multe rețete. Prin urmare, ambele obiecte sint pline de microbi. intreaba-l pe doctor daca și-a spalat de curind instrumentele. (La naiba, și el te intreaba mereu același lucru!) Daca nu prinde aluzia, roaga-l sa ștearga stetoscopul cu spirt inainte sa inceapa examinarea. Și nu imprumuta niciodata un pix de la el.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here