Trucuri de sănătate

0
222

Dacă vrei să trăiești mai mult și mai sănătos află ce ți-au pregătit experții MH

Faze la înălțime

Șamponul ar putea constitui cel mai bun remediu pentru răul de avion. E posibil ca un dușul făcut înainte de a te urca la bord să te ferească de stările specifice, afirmă un studiu din Environmental Science and Technology. După ce au monitorizat 32 de persoane în timpul unei simulări de 4 ore, cercetătorii au descoperit că unii compuși din uleiurile naturale ale corpului au interacționat cu ozonul, formînd produși chimici secundari. Cei mai “unsuroși” subiecți s-au plîns de iritații nazale și în zona gîtului, dureri de cap și alte simptome specifice. “Starea pasagerilor din cabină a devenit foarte asemănătoare cu cea a sindromului «clădire în carantină »”, spun autorii studiului.

Trage cu urechea la asta

Nu da vina pe provider dacă răspunsul tău este “Nu te aud acum”. Telefonul mobil îți poate afecta auzul, afirmă oamenii de știință indieni. În cadrul unui studiu la care au participat 100 de persoane, cercetătorii au constatat că 4 ani de utilizare asiduă (1 oră/zi) a celularului au diminuat capacitatea subiecților de a capta frecvențele înalte, aceștia neputînd astfel să distingă între anumite sunete. Autorii studiului dau vina pe undele electromagnetice emise de aparate: “Aceste radiații pot afecta, în timp, mecanica urechii interne.” Ei recomandă folosirea unei căști, pentru a ține mobilul departe de ureche.

Privește în viitor

Peștele-zebră ar putea deține cheia vindecării orbirii, grație unor celule stem unice, care au capacitatea de a regenera retina deteriorată. Specialiștii britanici au “cultivat” deja în laborator astfel de celule stem care contribuie la recăpătarea vederii și speră să le poată injecta în curînd pacienților care și-au pierdut văzul din cauza glaucomului, a degenerării maculare și a diabetului.

Asigurare vasculară

Oamenii de știință de la Universitatea Cornell (New York) se află doar la un pas de a reuși să ne vaccineze împotriva accidentelor vasculare cerebrale. În cadrul unui studiu accidente în rîndul a două grupuri de șoareci și au constatat că rozătoarele care fuseseră tratate cu o doză redusă dintr-o anumită substanță toxică prezentau o afectare cerebrală cu 67%mai mica. EXperții cred că toxina respectivă stimulează o reacție de apărare în creier, ceea ce ajută la protejarea vaselor de sînge în momentul accidentului. Au fost programate deja studii suplimentare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here