Stai de vorba cu barbatul din tine

0
298

Cind sint bolnavi, barbatii se comporta ca niste copii. Inghitim zeci de pastile si ne plingem ca ne-am lovit la picior, dar nu vrem nici in ruptul capului sa mergem la doctor. Gasim o satisfactie morbida in a rezista acestui impuls. Uneori, insa, trebuie sa ne calcam peste orgoliu.

Cocoloase ciudate, asemanatoare bucatilor necomestibile dintr-un copan de pui. Asta are tatal meu pe brate si pe picioare. Sint acolo de cind ma stiu si n-a facut niciodata ceva in legatura cu ele. Uneori, atunci cind il prindem cu garda jos, mama si cu mine il batem la cap, iar el se indura sa mai sparga cite una. Zona cu pricina se inroseste instantaneu, dar el spune ca nu simte nimic. De fapt, cam asta era ideea.

Barbatii adevarati nu sint redusi la tacere de niste simptome. Dar daca umflaturile alea imi provocau mie cosmaruri, ce sa mai zicem de un neg proeminent, o durere de spate sau o indigestie cronica? Daca ai avut si tu de-a face cu asa ceva, trebuie sa stii ca e vorba de lucruri care-ti pot pune viata in pericol. Eu nu te pot forta sa mergi la medic (mai ales ca nici eu nu sint prea incintat cind trebuie s-o fac), dar te pot ajuta sa intelegi de ce esti atit de incapatinat.

Iata ce trebuie sa stii pentru a negocia de pe pozitii egale cu corpul tau.

Exista vreun doctor in organismul tau?

Mi-am petrecut timpul alaturi de corpul meu mai mult decit a facut-o oricine pe lumea asta. L-am hranit, l-am culcat si am incercat sa-i consum cit mai mult din energie pentru a nu-l ingrasa prea tare. Si totusi, el devine din ce in ce mai batrin si incepe sa nu mai aiba nimic de spus. E ca si cum as sta cu un coleg pisalog caruia nu-i convine sa ma aiba prin preajma. “Avem tendinta sa ne privim corpurile ca pe niste instrumente”, spune Tim Goodenough, specialist in antrenamente sportive si autor al lucrarii Zona de actiune.

Nu sintem atenti la semnalele de alarma pe care le trage organismul nostru atunci cind sintem bolnavi, deprimati sau raniti. Umflaturile de pe miini si picioare pot constitui o forma extrema de avertizare, dar totul poate porni de la simplul sentiment ca ceva nu e in regula. “Daca te concentrezi asupra unei zone a corpului tau, aceasta va reactiona fara intirziere si vei primi suficiente informatii pentru a-ti face o idee despre ce e vorba”, e de parere Goodenough.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here