Sporturi de plaja

0
729

Vara e timpul sa treci la miscarea in aer liber. Defineste-ti muschii si mentine-te in forma, facand miscare pe plaja, dar si pe valuri. Ca bonus, iti perfectionezi agilitatea si te relaxezi.

Kilometri intregi de plaja se desfasoara in fata ta. Marea e albastra (depinde doar de tine daca alegi litoralul autohton sau pe cele de prin vecini), nisipul e fin, iar briza face fata cu brio rolului de aer conditionat.

Toate aceste conditii fiind intrunite, nici ca puteai sa gasesti o combinatie mai buna pentru a te dedica miscarii in aer liber. Sporturile de plaja sunt perfecte daca vrei sa ai mai multa definitie musculara, sa-ti imbunatatesti ritmul cardiovascular, agilitatea, reflexele si simtul spatiului – calitati pe care nu le dobandesti la nici o scoala. Alege deci sa bati mingea pe plaja sau sa prinzi un val daca vrei sa te relaxezi si sa obtii un tonus mai bun. Obtii mult mai mult facand miscare, decat zacand pur si simplu la plaja sau stand toata ziua cu o bere in mana. In plus, sporturile pe care le poti practica la mare nu numai ca iti garanteaza un bronz la fel de bun, dar iti cresc simtitor si sansele de a castiga admiratia fetelor de pe plaja.

Volei de plaja

Voleiul e unul dintre cele mai vechi sporturi practicate pe plaja, iar in 1996 a devenit una dintre manifestarile sportive oficiale in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atlanta. Voleiul de plaja are unele caracteristici care il diferentiaza de cel practicat in sala.

Inainte de toate strange o gasca. Pe plaja castigi puncte daca blochezi mingea si daca atunci cand o lovesti folosesti mai putina forta pentru a-i micsora din viteza, avand in vedere ca nisipul te impiedica sa te misti la fel de repede ca atunci cand ai juca in sala.

Beneficii

Voleiul pe plaja e un excelent antidot impotriva stresului – mai putin atunci cand se gasesc si voci care sa reclame faptul ca mingea a cazut dincolo de linia de joc. Exigenta fizica e moderata si variaza in functie de nivelul tehnic al jucatorilor. Voleiul iti cere forta in picioare si flexibilitate a muschilor posteriori, spun specialistii, dar si cei care-l practica vara de vara la mare.

Echipament: Minge, fileu si nisip.

Fotbal de plaja

Cel mai popular si mai practicat sport, fotbalul nu putea lipsi nici de pe nisip. In plus, e si una dintre cele mai accesibile activitati, pentru ca nu necesita echipament, aparatori pentru picioare, incaltaminte speciala sau sosete. Iti ajung o minge si propriile picioare pentru a te simti exaltat cand echipa ta inscrie un gol. In functie de felul in care se prezinta nisipul, stilul tau de joc, precum si rezistenta fizica de care dai dovada, tehnica jocului de fotbal pe plaja se poate schimba. Un nisip mai compact, aproape de apa, similar terenului de fotbal de camp, ii permite mingii sa se deplaseze mai usor, iar efortul tau in cazul asta este mult mai mic. Jocul oficial de fotbal de plaja – conform regulamentelelor FIFA din 1992 – trebuie sa se desfasoare pe un strat inalt de cel putin 43 cm de nisip moale pentru ca partida sa fie mai aerata, dar si mai dificila din punctul de vedere al efortului fizic.

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here