Slabeste cu cap

0
243

La trinta cu kilogramele! Editia din acest an a concursului “Da jos burta!” a adunat la un loc 8 barbati supraponderali, care de ani de zile se straduiesc sa inceapa mult doritul proces de transformare corporala, care sa le aduca satisfactie atit pe plan estetic, cit mai ales pe cel al sanatatii.

Concursul pe care il organizam deja la a treia editie a atras o multime de persoane cu probleme similare, dovada fiind numarul mare de inscrieri. Dupa o prima evaluare a celor opt concurenti am constatat un exces ponderal variind de la forme medii (IMC = 28) pina la forme extrem de grave (IMC = 42). Evident ca procentul de grasime și alti parametri antropometrici depașesc cu mult (in unele cazuri cu foarte mult) valorile normale, așa cum se poate remarca și din tabel.

Starea de sanatate a concurentilor este in linii mari buna, evident, exceptind bezitatea, care este considerata o boala in sine. Ne-am bucurat sa constatam acest lucru, pentru ca o posibila contraindicatie a efortului fizic sustinut ar fi putut complica situatia. Analizele pe care le-am efectuat la laboratoarele Synevo au aratat anumite modificari ale parametrilor biochimici, și speram ca aceștia sa se normalizeze dupa o luna de regim alimentar și antrenament.

In ceea ce privește programul de antrenament, a intervenit o noutate fata de editiile precedente. Adaptindu-ne la programele de lucru foarte incarcate ale concurentilor, am decis sa mergem la sala la 7,30 dimineata. World Class Downtown a imbratișat ideea noastra și ne-a oferit abonamente și sprijin logistic pentru intreaga perioada. Așa ca, sub supravegherea antrenorilor acestei sali de fitness (printre care l-am intilnit pe Alex Ceobanu, modelul nostru pentru posterul din martie), concurentii noștri au inceput sa faca, in sfirșit, mișcare:

  • alergare pe banda
  • pedalare
  • exercitii cu greutati
  • inot in piscina acoperita a acestei sali

Bineinteles ca fara regim alimentar nu se putea, așa ca am oferit fiecarui concurent solutia “la cheie” pentru aceasta perioada, iar pe parcurs vom incerca sa le “implementam” principiile de baza ale unei alimentatii sanatoase, astfel incit la finalul programului “Da jos burta” sa fie pregatiti sa continue procesul de cadere in greutate. In-tr-o luna nu se pot face minuni, insa se pot pune bazele unei existențe sanatoase pe care sa o respecte tot restul vietii.

Nici nu costa mult si nici nu trebuie sa-ti dai duhul lucrand la sala. Tine cont doar de principiile Men\’s Health si vei da jos burta intr-o luna. Dupa aceea depinde de tine cat de mult doresti sa te pastrezi in limitele greutatii normale. Intreg articolul, cu cifre si desene, in MH de iunie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here