Slabeste 10 kilograme in doar 4 saptamani

0
420

A da jos kilogramele in plus nu e cel mai placut lucru din lume. Nici cel mai usor. Dar nici imposibil. si ca sa-ti netezim drumul spre succes iti propunem o abordare holistica a unei cure de slabire care ia in considerare nu doar corpul, ci si planurile mental si emotional.

Da, ai ghicit, primul lucru pe care trebuie sa il controlezi intr-un program de slabit e MINTEA. E la fel ca in atletismul de performanta: dintre cei care se antreneaza acelasi numar de ore, primul la linia de sosire este cel care a cistigat mai intii intrecerea cu sine insusi in interior.

Nivel atitudinal:

Schimba atitudinea fata de mincare: invata sa maninci incet, savurind fiecare imbucatura. Aceasta maximizeaza placerea extrasa din actul de a minca. in plus, creierul are nevoie de 15\’ pentru a primi mesajul de satietate. incetineste ritmul in care maninci si te vei simti satul mai repede. Fa din fiecare masa o sarbatoare. iti reamintesc ca nu ai nevoie doar de un aport de substante, ci si de grija si respectul fata de tine. De exemplu, variaza felurile de mincare, aranjeaza-le pe farfurie frumos, condimenteaza-le cum iti place si chiar… asculta muzica in timp ce maninci.

Un studiu realizat de Clinica Health and Stress de la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore, a aratat ca persoanele care ascultau piese clasice in timp ce mincau au luat mai putine imbucaturi pe minut, masa lor a durat mai mult si nu au mai cerut a doua portie. Cei care au ascultat muzica rock au luat mai mult in lingura, au mincat mai repede si au cerut o a doua portie.

Nu te infometa:

Ai grija sa ajungi la masa placut infometat, nu disperat. Pentru aceasta respecta programul meselor, nu uita de nici una.
Fa un singur lucru o data. in timp ce iei masa, concentreaza-te doar asupra hranei. Sigur, e usor cind maninci singur si mai greu cind esti cu cineva. Atunci cind vrei sa conversezi cu celalalt lasa furculita jos si concentreaza-te doar pe ce discuti. Cind maninci, maninci, cind vorbesti, vorbesti. Aceasta te va ajuta sa extragi placere maxima si din hrana, si din relatie.

(Cumparand MH de mai, vei putea afla cit de usor iti poate fi sa dai jos burta, daca intr-adevar iti doresti asta. Fara o dieta draconica, doar prin educarea psihicului si exercitii la sala.)

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here