Șapte păcate ascunse (#5)

0
350

#5. Mânia

Social media este ultimul răcnet. La propriu. Și nu dăm „like“ celor furioși…

Păcatul: Te simți prea în largul tău

Da, abilitățile din social media sunt utile pentru autopromovare, însă potrivit Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, șansele să facem comentarii pripite sunt mai mari în mediul online. Riști să îți pătezi numele de utilizator.

Pedeapsa 

Cariera și reputația sunt în văzul tuturor. Potrivit analiștilor de la Sweet and Maxwell, cazurile de calomnie din online s-au dublat din 2010 până în prezent. Firma de avocatură Shakespeares avertizează că simpla postare pe Twitter a mesajelor în care îți exprimi nemulțumirea legată de o zi proastă la birou poate fi percepută drept o modalitate de a strica reputația companiei. Incredibil, nu?

Izbăvirea 

Renunță la followerii rău famați. Conform Universității BeiHang din China, furia are un efect de domino în social media; ai mai multe șanse să superi pe cineva în online decât într-un pub.

„Înjurăturile sunt un semnal de alarmă“, spune Miles Osborne, cercetător în social media la Universitatea Edinburgh; este cel mai întâlnit element în mesajele șterse de pe Twitter. Fă-ți un grup special pe Facebook cu colegii de pe poziții mai importante, astfel încât să nu primească notificări cu statusurile tale păcătoase. Nimeni nu pare promovabil după al șaptelea shot de Jägermeister.

De Jon Axworthy. Foto: Martha Pavlidou. Adaptare de Irina Mereacre.

master-46392634

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here