Șapte păcate ascunse (#2)

0
439

#2. Mândria

Ultramaratoanele ar putea fi reușita supremă a alergătorilor, dar nu încheia cursa pe poziția a doua, după egoul tău.

 Păcatul: Aroganța alergătorului

Numărul participanților la evenimentele de anduranță este în creștere. Un lucru minunat – dacă n-ar fi instinctul de turmă, care ne determină să ne înscriem în competiții extreme fără să ne adaptăm antrenamentele, ceea ce poate duce la accidentări serioase. Drumul spre Iad este plin de alergători care nu s-au sinchisit să devină supli.

 Pedeapsa 

Fii gata pentru ceva mai rău decât febra musculară. Studiile arată că în timpul maratonului inima este supusă stresului, iar alergătorii cu pregătirea cea mai slabă prezintă riscul cel mai crescut. Cursele de anduranță extremă pot crește riscul de boală cardiacă de șapte ori, arată un studiu de la Universitatea Melbourne.

 Izbăvirea 

Mândria ta emite facturi pe care programul tău de antrenament nu are timp să le plătească. Așa că, înainte să achiți taxa pentru un maraton, asigură-te că mai sunt cel puțin trei luni până la eveniment.

Un studiu efectuat la Universitatea Indiana arată că durata optimă de antrenament pentru un maraton este de 10-16 săptămâni, în funcție de nivelul tău de experiență. „Dacă este vorba despre un triatlon, include sesiuni de tip ping-pong“, spune antrenorul Rob Blair, „care presupun alternarea alergării cu pedalatul, fără pauze“. Folosește scurtăturile menționate în stânga paginii ca să te asiguri că vei încheia orice competiție.

De Jon Axworthy. Foto: Martha Pavlidou. Adaptare de Irina Mereacre.

master-46392633

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here