Șapte păcate ascunse (#1)

0
695

#1. Lenea

Statul jos este noul fumat. Luptă pentru propria sănătate ca să nu mori pe scaun.

 Păcatul: Sedentarismul

Lucrezi peste program ca să compensezi pentru greșelile bancherilor și ale economiștilor și, drept rezultat, ai devenit periculos de sedentar.

 Pedeapsa

„Staționarea“ timp îndelungat determină scoaterea din funcțiune a mușchilor și a articulațiilor, precum și scăderea ratei metabolice. Studii de la universitățile din Kansas și Sydney arată că statul pe scaun timp de patru ore pe zi îți crește riscul de diabet, cancer și boli de inimă. Pe scurt, ești o țintă fixă.

 Izbăvirea

Ca să compensezi pentru orele petrecute la birou, schimbă macazul odată ajuns acasă. „Treci pe podea atunci când te joci cu copiii sau te uiți la televizor – îți vei întinde țesutul conjunctiv, crescându-i flexibilitatea“, spune specialistul în biomecanică Kelly Starrett.

O idee ar fi să lucrezi de la un birou cu înălțimea reglabilă (hansen.ro), iar dacă nu ai opțiunea asta, efectuează în pauza de prânz antrenamentele recomandate de Kelly Starrett (vezi în dreapta paginii). „Și ține minte: cea mai bună poziție de lucru este cea în care urmează să te așezi, așa că schimb-o frecvent“, spune Starrett. Orice schimbare în carieră este o decizie inteligentă.

De Jon Axworthy. Foto: Martha Pavlidou. Adaptare de Irina Mereacre.

master-46392639

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here