Sanatate de 10 bani

0
247

Anul trecut, cercetatorii Clinicii Mayo au descoperit o pilula care te ajuta sa previi cancerul de prostata. Numele substantei active: acid acetilsalicilic.

Nu are aproape nici un efect secundar, e aprobat de toate institutiile de control al medicamentelor si costa doar 10 bani (noi) bucata. In plus, studiile au aratat ca pilula asta banala poate preveni atacul de cord, stie sa fenteze cancerul de colon, amina Alzheimer-ul si tine atacurile cerebrale departe de tine.

Vrei si tu?

Pai ai deja o rezerva babana in casa. Doar ca ii spui aspirina. “In ultimii 20 de ani, s-au facut multe descoperiri incredibile despre efectele benefice ale aspirinei asupra corpului nostru”, spune dr. Gerald Fletcher, profesor de medicina la Clinica Mayo din Florida si purtator de cuvint al Asociatiei Americane “Heart”. Cu alte cuvinte, nici un alt medicament inventat vreodata nu are atit de multe efecte benefice, si specialistii inca nu au terminat de descoperit lista intreaga. Iata 11 beneficii pe care ti le poate aduce miraculosul acid cu nume lung.

Reduce tensiunea

Sora Georgeta iti spune ca ai tensiunea prea mare, chiar daca tu incerci sa dai vina pe faptul ca halatul ei alb e foarte scurt si foarte mulat. Cere-i o aspirina! Un studiu efectuat recent de specialisti spanioli a ajuns la concluzia ca 100 mg de aspirina zilnic te ajuta sa-ti reduci tensiunea sistolica (numita si “tensiunea mare”) cu 7 puncte si pe cea diastolica cu 6. O singura precizare: inghite doza zilnica inainte sa mergi la culcare. Participantii la studiu care si-au luat pastila dimineata nu au inregistrat nici un progres.

Te scapa de mincarimi

Oricare ar fi motivul de iritatie – urzici, iedera, frunze de stejar – aspirina il anihileaza fara drept de apel. Zdrobeste citeva tablete si amesteca pudra rezultata cu putina crema de miini. intinde solutia obtinuta pe zonele afectate. Crema de miini ajuta ab-sorbtia aspirinei in piele, calmind mincarimile si inrosirea. Eficienta acestui tratament de urgenta e garantata de specialistii Grupului Medical de Dermatologie din San Francisco.

Te tine departe de cancerul la prostata

Studiile sugereaza ca toti barbatii care traiesc suficient de mult se vor imbolnavi la un moment dat de cancer la prostata. Exceptie fac dependentii de aspirina. Cind cercetatorii Clinicii Mayo au studiat 1.400 de barbati timp de 5 ani, au descoperit ca cei care au luat zilnic antiintamatoare nesteroidiene, cum e si aspirina, au cu 50% mai putine sanse sa se imbolnaveasca de cancer la prostata decit cei care au primit alte tratamente. “Antiintamatoarele blocheaza si limiteaza actiunea nociva a enzimelor COX-2, care stimuleaza aparitia celulelor canceroase”, explica autorii.

Aspirina chiar costa 10 bani si poate preveni chiar si infarctul; mult mai multe, in MH de octombrie, pag. 76

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here