Potolește demonii

0
782

Editat de Melissa Romero. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Guliver/ThinkStock.

Schimbă strategia: potrivit unei cercetări canadiene, o inhalare a miresmei potrivite te ajută să combați răul de mișcare. Oamenii care au mirosit ulei de trandafir, înainte să vadă un clip de 14 minute conceput să provoace stări de greață, s-au simțit cu 50% mai puțin amețiți decât cei care au mirosit piele sau n-au mirosit nimic. Autorul studiului, Behrang Keshavarz, precizează: „Anumite mirosuri pot stârni emoții pozitive care sunt suficient de puternice încât să-ți «distragă» creierul de la răul de mișcare. Mirosul parfumului preferat ar putea să-ți ofere același efect relaxant pentru stomac“.

 

Chestii ciudate care funcționează

Descoperirea Bărbații care merg des la saună (de două-trei ori săptămânal) sunt cu 27% mai puțin predispuși să moară din cauza unei boli cardiovasculare față de cei ce merg o singură dată, arată un studiu din JAMA Internal Medicine. Dr. Jari Laukkanen, autorul studiului, spune: „Sauna «umflă» vasele sangvine, ajutându-le să pompeze sângele mai eficient“.

Aplic-o Propune-ți să mergi la saună de două-trei ori pe săptămână, în sesiuni de cel puțin 10-20 de minute.

 

Te doare? Bea ceva

Să închinăm un pahar în cinstea acestei descoperiri: consumul de vin ar putea să te ajute să eviți problemele din zona genunchilor. Într-un studiu britanic, persoanele care au dat pe gât patru-șase pahare de vin pe săptămână au fost cu 45% mai puțin predispuse să dezvolte gonartroză (osteoartrita genunchiului) decât cei care s-au abținut. Ingredien­­­tul: resveratrolul, un polifenol care poate ajuta la pre­venirea afectării articula­țiilor. Berea nu are același efect, posibil din cauza conținutului ridicat de acid uric, care crește riscul de osteoartrită.

 

 43% 

Atâția pacienți ar refuza să divulge informații despre sănătatea lor personalului medical.

Sursa: Journal of General Internal Medicine

 

Un duo mortal

Moartea apreciază ofertele speciale: hiperglicemia poate indica prezența diabetului și îți crește riscul de cancer pancreatic, potrivit cercetătorilor din Taiwan. Fiecare creștere de 10 puncte peste valoarea de 100 mg/dl a glicemiei recoltate după minimum opt ore de post a fost asociată cu un risc cu 14% mai mare de cancer pancreatic. Motivul: „Celulele canceroase se bazează pe glucoză pentru a crește“, spune dr. Wei-Chih Liao, autorul studiului. Dacă nu mai știi când ți-ai măsurat ultima oară glicemia, mergi la medic.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here