Pe aici nu se trece

0
283

Sistemul imunitar este prima si ultima linie de aparare a organismului tau impotriva unor inamici de temut. intareste-ti paza cu ajutorul acestui plan in opt puncte. Am cunoscut un profesor de imunologie care tinea mereu pe masa o sticluta cu un elixir tulbure. Licoarea cu pricina continea, printre altele, echinaceea, o planta despre care se crede ca ar avea proprietati imunostimulatoare.

“Sistemul imunitar este extrem de robust”, obisnuia el sa spuna. “Asta inseamna ca e foarte greu de destabilizat. Dar odata ce s-a intimplat asta, tratamentele simple nu valoreaza doi bani.” Daca macar una din potiunile alea vindute la plafar ar putea sa invinga microorganismele, acestea ar fi disparut demult de pe fata pamintului.

Leacurile-minune vin si trec, in timp ce sistemul tau imunitar este o instalatie de aparare montata inca din vremea primelor prototipuri ale omului. Toate mileniile care s-au scurs de atunci l-au pus la punct si l-au adus in pozitia de a obtine victorii rasunatoare in fata unor boli ingrozitoare, precum ciuma bubonica (produsa de o bacterie) sau gripa spaniola (produsa de un virus).

Din pacate, acestea au fost doar virfuri de lance intr-o lupta nesfirsita care ar putea duce la disparitia rasei umane. Pina si o gripa banala e in stare sa ne produca mari necazuri. si asta pentru ca, de fiecare data cind noi facem o miscare, virusii, bacteriile si agentii patogeni raspund cu o virulenta si mai mare. Iar citiva dintre acestia sint extrem de periculosi.

Aproape ca nu exista mai rau decit HIV (virusul imunodeficientei umane), care dezactiveaza toate sistemele ce se presupune ca ar trebui sa se lupte cu el. Pe linga toate solutiile pe care ti le vom prezenta in continuare, nu uita sa-ti acoperi instrumentul cu un prezervativ inainte de a face sex. (Dar tu stiai deja asta.)

Pentru a-ti pastra sistemul imunitar la capacitate maxima, trebuie sa poti raspunde afirmativ la urmatoarele opt intrebari. Odata ce vei face asta, virusii vor pleca in cautarea unui organism mai firav, iar tu te vei bucura de o sanatate de fier.

Consumi indeajuns de multe calorii pentru a-i combate pe invadatori?

De ce e important: Corpul tau foloseste caloriile pentru a produce anticorpi, pe care ii dispune de-a lungul liniilor de aparare atunci cind germenii declanseaza atacul. Cind nivelul caloriilor sca-de, energia este dirijata spre pul-sul inimii si respiratie, deoarece fara ele nu poti supravietui. Iar sistemul imunitar nu mai primeste nimic.

Testeaza-te: Pentru a vedea da-ca inghiti destule calorii, cintares-te-te dimineata, pe stomacul gol si fara haine. Cu exceptia cazurilor in care tii un regim, greutatea ta n-ar trebui sa scada cu mai mult de un kilogram in decursul unei saptamini.

Solutia: Daca pierzi in greutate, include in meniu o serie de alimente sanatoase – fructe, legume, nuci, alune, migdale etc. Daca ai tendinta de ingrasare, redu portiile si nu sari peste mese. in ambele cazuri, o dieta variata este vitala pentru starea sistemului imunitar. Cercetatorii de la Universitatea Colorado au descoperit ca si un consum limitat de fructe si legume poate face minuni. Cea mai simpla metoda: umple-ti cosul de la super-market cu produse de cel putin cinci culori diferite.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here