Pacaleste-ti cromozomii

0
200

Datorita unei combinatii intre genetica si comportament, femeile sunt sanatoase pentru mai multa vreme decat barbatii. Afla cum poti egala scorul.

Bătrînetea nu mai e un subiect “la modă”. Sigur, femeile au de 9 ori mai multe sanse să atingă suta de ani decît bărbatii. Dar asta se datorează nu numai potentialului lor genetic, ci si felului în care ele stiu să si-l administreze. Noi îti spunem cum să învingi 6 probleme predominant masculine.

Problema. Piciorul de atlet, micoza interdigitala
Bărbatii fac infectii fungice la nivelul picioarelor de două ori mai frecvent decît femeile, relevă un studiu făcut recent de englezi.
Vinovatul
. Podeaua vestiarului pe unde îti faci veacul este un mediu de cultură pentru ciuperci. Infectiile fungice, denumite si în lenjerie. Strategie. Usucă-ti picioarele bine cu un uscător de păr si pune-ti ciorapii înainte de restul hainelor, te sfătuiesc dermatologii. Foloseste talc si unguente antifungice (Lamisil, de exemplu) pentru a tine umezeala si ciupercile la distantă.

Problema. Hernia Hernia inghinală este una din cele mai frecvente maladii ale bărbatilor, afectînd 25% dintre bărbati si doar 2% dintre femei.
Vinovatul. Propriile tale testicule. În timpul vietii intrauterine testiculele coboară în scrot printr-o “gaură” a peretelui abdominal. Dacă aceasta se lărgeste în timp, prin ea pot aluneca intestinele.
Strategie. Dă vina pe tatăl tău. Hernia inghinală se poate mosteni, dacă tatăl sau bunicul tău au hernie, poti să ai aceeasi problemă. Fă-ti o programare la un chirurg pentru a fi consultat.

Problema. Discopatia lombara Durerile în zona inferioară a coloanei vertebrale afectează 61% dintre bărbati, în timp ce doar 51% dintre femei au această problemă.
Vinovatul. Curbele – sau mai bine zis absenta acestora. Bărbatii au coloana mai putin curbată, ceea ce creste presiunea în regiunea lombară. Această problemă este agravată de practicarea sporturilor dure, numeroasele ore petrecute asezat pe scaun si lipsa de flexibilitate.
Strategie. Miscă-te! Exercitiile aerobice întăresc musculatura care sussine coloana vertebrală, iar stretchingul previne deplasarea discurilor intervertebrale

Problema. Pietrele la rinichi.Bărbatii au un risc de două ori mai mare de a se confrunta cu această problemă.
Vinovatul. Hormonii. Estrogenii împiedică agregarea calciului si a oxalatului în interiorul căilor urinare, reducînd riscul de aparitie a pietrelor în cazul femeilor.
Strategie. Bea din greu! Dacă bei 10 pahare cu apă zilnic, vei avea urina mai diluată, ceea ce va împiedica constituirea calculilor renali.

Problema. Melanomul. Din păcate, doar anul trecut 7.000 de bărbati au decedat din cauza cancerului de piele, si “doar” 4.000 de femei, conform American Cancer Society.
Vinovatul. Sînii. Deoarece bărbatii nu au asa ceva îsi scot mult mai ușor tricourile si astfel îsi expun la soare o portiune mai mare de piele. Drept urmare, majoritatea melanoamelor apar la bărbati pe trunchi, brate, gît si umeri.
Strategie. Foloseste creme de protectie solară cu SPF 30 ori de cîte ori umbli “la bustul gol”. si slăbește cîteva kilograme! Bărbatii supraponderali au un risc cu 40% mai mare de a dezvolta melanoame în comparatie cu cei slabi.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here