(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre căderea părului la bărbați

0
598

Acest lucru provine din faptul că podoaba capilară este asociată cu masculinitatea și ținerețea, iar căderea părului cu îmbătrânirea. Însă aceasta este o percepție greșită. Aproximativ 85% dintre bărbați au probleme majore legate de căderea părului până să împlinească vârsta de 50 de ani, iar mulți chiar înainte să împlinească 21 de ani.

Deși căderea părului la bărbați nu este ceva ce poate fi controlat, în special când aceasta este o problema gentică, stilul de viață, alimentația, dar și folosirea produselor potrivite poate încetini și chiar opri căderea părului. Tocmai pentru că produsele pentru păr folosite au o contribuție mare în menținerea și restabilirea sănătății părului, compania Rekze Laboratories (www.rekze.ro) a dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripție medicală.  Linia de produse lansată de Rekze Laboratories include: șamponul ’63’, balsamul ’43’, serul tratament ’24’ și șervețelele umede pentru curățarea scalpului ’28’.

Compania a adus laolaltă o echipă de experți în dermatologie pentru a crea o formulă complexă pentru stimularea creșterii părului care previne înrăutățirea alopeciei. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire și să îmbunătățească abilitatea scalpului de a susține creșterea unui păr sănătos care este mai puțin predispus ruperii și căderii.

În afară de importanța produselor pentru păr folosite, există și alte lucruri de care trebuie ținut cont. Iată ce altcevaeste bine să știi când începi să observi că părul tău începe să se rărească și-și pierde elasticitatea:

  1. Cu cât observi mai repede semnele alopeciei, cu atât ai mai multe șanse să o previi. Începerea unui tratament corespunzător cât mai curând ajută la prevenirea și stoparea căderii părului.
  1. Schimbă șamponul și produsele pentru păr pe care le folosești. Există o mulțime de produse care pretind că vor face ca părul să-și recapete vitalitatea și elasticitatea, însă puține conțin ingredientele care ajută într-adevăr la stoparea căderii acestuia. Complexul bioactiv Procapil (o combinațe de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și acidul oleanolic, care inhibă 5a-reductaza) este unul dintre acestea. Testele clinice au arătat că acest ingredient este foarte eficient în oprirea căderii părului și îin același timp stimulează creșterea acestuia. În plus, nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul. Taurina este un alt ingredient care ajută în problemele legate de căderea părului. Sunt încă foarte puține produse pe piață care folosesc complexul Procapil, dar și Taurina, iar printre acestea se numără și cele de la Rekze Laboratories.
  1. Ține sub control hormonii. Când vine vorba de căderea părului la bărbați, hormonii joacă un rol împortant, mai exact este vorba de hormonul DHT (dihidrotestosteron), care acţionează asupra foliculilor, împiedicând producerea de fire de păr sau distrugându-i. Prea mult DHT în scalp determină alopecia androgenetică. Dihidrotestosteron este un metabolic al testosteronului, cel mai puternic hormon din corp. Există ingrediente naturale sau se regăsesc și în unele produse cosmetice pentru păr care ajută la inhibarea DHT-ului la nivelul scalpului. Extractul de salvie tămâioasă (Salvia sclarea) joacă un rol important în tratamentul împotriva căderii părului curățând porii și scalpul, stimulând foliculilor părului și încurajând creșterea în timp ce blochează chimicalele dăunătoare prezente pe scalp precum DHT-ul.
  1. Mănâncă mai sănătos. Alimentele pe care le consumăm sunt strâns legate de căderea părului. Este important ca alimentele consumate să ofere suficienți nutrienți organismului. Dacă organismul este privat de cantitatea necesară de nutrienți alopecia riscă să se agraveze.
  1. Lasă-te de fumat. Dacă cauți un motiv suficient de puternic pentru a te lăsa de fumat, tocmai l-ai găsit. Există studii care arată o strânsă legătură între fumat și căderea părului. Un stil de viață mai sănătos, poate avea efecte pozitive și asupra sănătății părului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here