Ozon pentru sanatatea ta

1
1798

Ozonoterapia este o metoda terapeutica prea putin cunoscuta, insa cu un mare potential, atat in profilaxia bolilor, cat si ca tratament.

Despre ozon știam doar ca se gaseste in stratosfera, adica undeva la 10-50 km de suprafata Pamantului, sub forma unui strat care ne protejeaza impotriva nocivelor raze ultraviolete generate de soare.

In mod sigur ti-au trecut si tie pe la urechi statistici ingrijoratoare privind subtierea acestui strat, fenomen care ne pune sanatatea in pericol, crescand mai ales incidenta cancerelor cutanate. Pe de alta parte, poluarea industriala, la fel ca aceea “casnica”, cum ar fi cea data de gazele de esapament, mareste cantitatea de ozon din aer, interferand cu procesul de fotosinteza al plantelor, iar pe noi imbolnavindu-ne.

Pentru ca, in cele din urma, ozonul este bun doar acolo sus, in stratosfera… pentru plamanii nostri fiind un gaz toxic, de la o anumita concentratie in sus. Surprinzator, acest gaz poate fi folosit ca metoda de tratament, avand rezultate foarte bune intr-o multime de afectiuni, dar si ca metoda antiaging. Desi ozonoterapia este o procedura medicala intrata de curand in Romania, ea este folosita in lumea medicala internationala de peste 40 de ani.

Exista metode de tratament bazate pe administrarea de ozon recunoscute pe plan mondial, cu rezultate spectaculoase, mentionate la congrese si in revistele de specialitate, astfel incat ozonoterapia a ajuns sa fie considerata o disciplina aparte, fiind introdusa in planurile de invatamant ale multor universitati de renume din Europa si din SUA. In mod logic o sa te intrebi cum poate fi vorba despre un tratament cu ozon, daca acesta este nociv pentru organism. Ozonul este toxic in principal atunci cand este inspirat, insa exista alte cai de administrare sigure, cum ar fi cea intravenoasa (practic, se scoate o cantitate de 60-100 ml de sange, se expune la un amestec de oxigen si ozon si apoi se reintroduce in sistemul circulator, fara nici un fel de riscuri pentru pacient), local (impachetari ale membrelor), aplicatii de creme si lichide ozonate, precum si insuflatii de amestec oxigen-ozon in diverse cavitati ale organismului (rect, vagin).

Tehnica terapiei este simpla; in schimb, mecanismele ce se produc in interiorul organismului sunt complexe, existand aplicatii in mai toate ariile medicale. “Ozonoterapia creste calitatea vietii prin stimularea imunitatii, face sa dispara eczemele, acneea, migrenele si cefaleele, alergiile, celulita si ridurile”, afirma dr. Emilian Dumitru, specialist al clinicii Alpha Medical Center. “De asemenea, se foloseste ca metoda interventionala de tratament al disfunctiilor dureroase osteoarticulare, musculo-scheletale si ale coloanei vertebrale, precum si intr-un domeniu extins al patologiei neurologice, vasculare, infectioase si metabolice.”

Ce este ozonul medical?

Ozonul este o molecula formata din trei atomi de oxigen care-i confera proprietati speciale. Sub actiunea fulgerului, natura produce ozon, care are un efect de purificare asupra aerului. Ozonul a fost descoperit in 1840 de catre chimistul german Christian Friedrich Schonbein si este folosit de peste 160 de ani pentru tratarea pacientilor si pentru purificarea apei (in prezent peste 3.000 de orase din lume folosesc ozonul ca dezinfectant al apei potabile). In 1896, celebrul fizician croat Nicola Tesla a creat primul generator de ozon medical. Inca din timpul Primului Razboi Mondial, ozonul a fost folosit intens pentru tratarea ranilor, a cangrenelor si pentru diminuarea efectelor armelor chimice, datorita efectelor sale antioxidante, antiseptice si germicide dovedite – omoara aproape instantaneu virusuri, bacterii, fungi, paraziti.

1
2
SHARE

1 COMMENT

 1. Bună ziua,
  Citat din articol:
  “ozonul a fost folosit intens […] pentru diminuarea efectelor armelor chimice, datorita efectelor sale antioxidante”

  Ozonul “antioxidant”? Este fix pe dos, este cel mai puternic oxidant. Chiar așa?
  Corectați articolul, vă rog.
  Dan P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here