Mentine-ti concentrarea la job

0
240

Creste-ti productivitatea cu ajutorul acestor idei oferite de dr. Adam Gazzaley, profesor de neurostiinte la Universitatea California din San Francisco, si dr. Joe Ferrari, de la Universitatea DePaul, autorul cartii Still Procrastinating?

IDENTIFICA DUSMANUL
Crezi ca functionezi mai bine cand ai termene-limita imposibile? Nu este asa, sustine cercetarea din 2011, efectuata la Universitatea din New York. Studentii care și-au amanat predarea proiectelor au avut mai putine abilitati de planificare si organizare, precum si pierderi ale memoriei de scurta durata. Incepe sa-ti antrenezi mintea!

PASUL 1: FA PUBLICA LISTA DE SARCINI
Daca le spui oamenilor ca vrei sa faci ceva, ai mai multe sanse sa-ti duci planul la sfarsit. Scrie pe o tabla magnetica tot ce-ti propui sa realizezi la munca si pune-o la vedere, ca s-o vada si colegii tai. Ai un deadline pentru un proiect important? Scrie pe Facebook sau Twitter ca te pui pe treaba.

PASUL 2: REFUGIAZA-TE
Distractiile pot sa perturbe retelele neuronale active. Asa ca inchide usa biroului, da telefonul pe modulul silentios si dezactiveaza notificarile de pe calculator (cele care te anunta ca ai primit un e-mail, de exemplu). De asemenea, dezactiveaza-ti de pe contul de Facebook sau Twitter. Astfel, vei fi nevoit sa te autentifici cu numele utilizatorului si parola de fiecare data cand vei dori sa accesezi cele doua site-uri. Iar asta iti va lua din timp si, in final, vei renunta sa le verifici incontinuu.

PASUL 3: LUCREAZA IN ETAPE
Daca iti propui sa termini proiectul in trei ore, in curand s-ar putea sa-ti miroasa a creier ars. Mai bine stabileste cateva puncte de control pe durata proiectului ca sa poti lua niste pauze binemeritate.

Incearca aceste strategii atunci cand ai proiecte noi. Repetarea ajuta creierul sa creeze retele neuronale care sunt mult mai greu de accesat cand intervin elementele distractive. Niste retele mai puternice pot creste nivelul de eficienta. Ca sa nu mentionam posibilitatile de promovare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here