Lecturi private

0
230

Daca esti la fel ca noi, probabil ca in momentul in care parcurgi rindurile de fata te aflii pe locul tau preferat (indiciu: este din ceramica, este alb si are atasat un rezervor). Sau poate ca preferi sa dedici momentele intime deosebite de genul asta unui roman politist, unei publicatii de afaceri ori unei reviste pe care o cumpara, de regula, partenera ta. Sau poate ca… ei bine, pur si simplu te duci la toaleta.

Ai innebunit? Iti dai seama cit timp pierzi? Exista atitea lucruri pe care le-ai putea face pentru a avea o viata mai buna de la prevenirea cancerului la asigurarea unei multdorite promovari, chiar acolo, stind in “jilt”. Acelasi lucru este valabil pentru orice moment pe care il petreci in baie… Asa ca asigura-te ca usa este bine inchisa, ca sa trecem la treaba. La lucruri serioase, adica:

In fata chiuvetei

Atunci cind iti vei da obstescul sfirsit, iar intreaga viata iti va trece fulgerator prin fata ochilor, aproximativ 30% din pelicula respectiva va fi ocupata de propria-ti imagine, in timp ce te holbezi in oglinda din baie. Daca asta-i situatia, incearca macar sa profiti la maximum de momentele de narcisism mascat.

Pe tron

Analiza lichidelor.

Iata cel mai usor examen medical din viata ta, gratie dr. Martin Gelbard, profesor la Universitatea din California – Los Angeles si autor al volumului Rezolvarea problemelor prostatei.

Pasul 1: Scoate la lumina stii-tu-ce.
Pasul 2: Lasa-l sa-si faca treaba.
Pasul 3: Observa culoarea lichidului eliminat. Este cumva…

  • galben-inchis? Paradoxal, nu tot ce e auriu este valoros e posibil sa fii deshidratat. Bea cita apa poti. Frumusetea (nu foarte ascunsa) a acestui examen e ca vei reveni in curind pentru a-l continua…
  • clar/limpede? N-ai de ce te teme.
  • alb, roz sau rosu? Hmm, ar putea insemna piatra la rinichi, probleme la prostata sau (mai ales daca ai si o febra de control) infectie la vezica urinara. Du-te neaparat la un urolog.
  • in nuanta mandarinelor si a cerului de marmelada? Ai ascultat prea mult progresiv psihedelic in tinerete. intoarce-te la visele despre pensia pe care o vei primi pe o insula exotica.

Analiza solidelor.

Nu suna prea imbietor (ca sa nu spunem scirbos de-a dreptul), dar o privire aruncata la timp chestiilor care trec prin corpul tau poate reprezenta o autoexaminare salvatoare in special cind e vorba de depistarea cancerului colorectal in stagii incipiente. E cumva ironic faptul ca a doua cauza de deces pe motive de cancer are de-a face cu… numarul doi in fiecare an, cancerul colorectal face mai multe victime decit cel de prostata.

Orice urme de singe (indiferent de culoarea acestuia) si/sau scaune subtiri repetate sint motive serioase pentru a te prezenta imediat la medic: rata de vindecare a cancerului colorectal in faze incipiente este de cca 90%.
Analizeaza in continuare. Probabil ca ai si alte intrebari/nedumeriri mai putin amenintatoare legate de tranzitul tau intestinal, dar nu ti-ai imaginat ca ai putea discuta vreodata despre ele cu o fiinta umana… De-aia a aparut Men\’s Health.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here