In singe, va rog!

0
246

Singele nu reprezinta destinul tau, dar el e sistemul primar de avertizare, adica lumina rosie, al organismului. Si il apuca se se scurga in cele mai nepotrivite momente. Ar trebui sa te panichezi?

Niciodata. Dar sa intelegi ce inseamna aparitia sa pe camasa ta, pe portelanul chiuvetei de la baie sau in orice loc unde n-ar trebui sa fie e crucial. Orice mai putin, e doar un plasture.

Avertizare: vezi rosu

Cauzele singelul in ochi includ atit infectiile bacteriene si virale (conjunctivita), cit si un contraatac la elementele iritante cum ar fi poluarea, polenul sau fumul. Conjunctivita reprezinta o inflamare a membranelor care acopera globul ocular. Daca poti sa juri ca auzi un scirtiit atunci cind clipesti, incearca asta: Aplica-ti niste comprese reci in timpul pauzelor de publicitate.

Persista senzatia de praf in ochi? Programeaza-te la doctor pentru niste antibiotice; probabil te confrunti cu un invadator de origine bacteriana. si inceteaza sa te mai freci la ochi, avind in vedere ca asta e cea mai buna modalitate de a-ti reinfecta propriile tesuturi sau de a raspindi microbii prin vecinatate.

Avertizare: urinezi rosu

In timpul unei pauze, in timp ce toti ceilalti tipi revarsa niste metri buni de bere, tu-i servesti toaletei niste sos salsa. Prezenta singelui in urina se numeste hematurie. Se estimeaza ca multi dintre barbati urineaza rosu din cind in cind si ca majoritatea cauzelor sint de natu¬ra benigna – odefectiune la instalatie produsa de catre ceva dur (precum nisipul sau pietrele la rinichi), care se freaca de ceva moale (cum ar fi tesutul vezicii urinare).

Noi stim ca tu esti un tip inteligent, dar diagnosticul pe care obisnuiesti sa ti-l tot pui singur acasa nu e tocmai cea mai desteapta decizie pe care poti s-o iei. “Deoarece cheia o reprezinta detectarea timpurie”, spune dr. John Pryor, urolog, “noi ne gindim ca e cancer pina cind ni se demonstreaza contrariul.” Cel mai bun mod de a-ti limpezi mintea, dar si jetul, este sa-i faci cit mai repede o vizita doctorului tau.

Singele la vedere nu inseamna nimic bun! Materialul pe larg, in MH de septembrie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here