Ia aminte înainte de a găti

0
104

Bucătăria ta e curată. Bucătăria ta e plină de germeni. Ambele afirmații pot fi adevărate, conform unui studiu al Universității din Colorado. Majoritatea persoanelor sunt preocupate de igiena suprafețelor de preparare a hranei, precum blatul de lucru, „dar nu realizează că alte zone din bucătărie pot fi mai periculoase“, spune autorul studiului, dr. Gilberto Flores. De obicei, zonele enunțate mai sus ascundeau cele mai multe tipuri de bacterii. Curăță-le cât mai des cu o substanță dezinfectantă pe bază de clor, ca să distrugi microbii din toată bucătăria.

Numărul tipurilor de bacterii de pe:
Plita de gătit: 1.138
Pardoseala din dreptul chiuvetei: 1.098
Podeaua din dreptul dulapurilor: 1.089
Podeaua din fața frigiderului: 1.070
Mânerul ușii frigiderului: 946

 

De Julie Stewart. Ilustrație: Danilo Agutoli

 



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here