Hitler CHIAR avea un penis minuscul?

0
617

De Eric Spitznagel. Ilustrație: Alec Pop/123RF. Adaptare: Casa de Traduceri

Dacă ar fi ca săptămâna asta să fie un scandal imens pe internet despre organele genitale deformate ale unui politician controversat, desigur ar fi vorba despre… Hitler?

Hmm… ok, poate că nu la el vă gândeați. Desigur, acum să vedem totuși despre ce e vorba.

Iată ce știm noi: Anul trecut, istoricii Jonathan Mayo și Emma Craigie au publicat o carte denumită Ultima zi a lui Hitler: minut cu minut. Printre altele, cartea conține și acest paragraf șocant:

„Hitler însuși se consideră că avea două anomalii genitale: un testicul care nu coborâse în scrot și o afecțiune rară denumită hipospadias penian, în care meatul uretral se deschide la mijlocul penisului”.

The Telegraph a preluat știrea săptămâna asta, iar internetul a luat-o razna. Titlurile online au sărit la concluzii ciudate, ca de exemplu „Hitler avea un micropenis” sau „Istoricii spun: Bărbăția lui Hitler era mică și diformă”.

Este pur și simplu o curiozitate istorică cu accente lascive. Dar problema este că nu există multe dovezi (mai exact, nu există deloc dovezi) care să susțină oricare din aceste afirmații.

Testiculele lui Hitler

Să începem cu ouăle lui Hitler. (Iată o propoziție pe care nu credeam că o voi scrie vreodată). Sau, mai exact, cu oul presupus lipsă.

„Acel zvon a tot circulat de ceva vreme încoace”, spune Arthus Lurigio, profesor doctor de Drept penal și Psihologie la Universitatea Loyola din Chicago. „Mai exact de pe vremea celui de Al Doilea Război Mondial”.

Eduard Bloch, medicul din copilărie al lui Hitler, a declarat la un moment dat că scrotul lui Hitler era „complet normal”.

Dar sovieticii, care pretind că au făcut o autopsie pe rămășițele lui Hitler după căderea Berlinului, insistă că testiculul său stâng era dispărut în misiune.

Dar acest lucru a fost (oarecum) contrazis de Dr. Josef Steiner Brin, ofițerul medical din închisoare care l-a examinat pe Hitler în 1923 după o lovitură de stat eșuată, care a constat că viitorul despot avea „criptorhidism pe partea dreaptă”, ceea ce înseamnă că testiculul său drept era ascuns în interiorul corpului, ca un hamster fricos.

Doar că nu știm dacă a spus chiar asta, pentru că documentele respective s-au pierdut, până când au reapărut la o licitație în 2010, de unde au fost rapid confiscate de guvernul din Bavaria.

Istoricul german Peter Fleischmann spune că s-a uitat puțin la ele, dar trebuie să-l credem pe cuvânt pentru că nimeni nu a văzut efectiv documentele.

Pe scurt, nimeni nu știe absolut nimic despre ouăle lui Hitler.

Defectul din naștere al lui Hitler

Deși presupusul hipospadias al lui Hitler e de dată ceva mai recentă, zvonurile pe această temă sunt la fel de nefondate. Și mult mai puțin înțelese.

De exemplu, hipospadias nu e deloc o afecțiune „rară”, spune Brian Steixner, profesor doctor la Institutul pentru sănătatea bărbatului din cadrul Grupului de Urologie din Jersey, Atlantic City. „Apare la aproximativ una din 100 de nașteri la băieți. Asta înseamnă că un bărbat din o sută se va confrunta cu această problemă”.

Mai mult, hipospadiasul nu e același lucru cu un micropenis, și nici nu duce la asta.

Hipospadiasul, spune Dr. Steixner, descrie o afecțiune în care „Gaura de la vârful penisului, care reprezintă meatul uretral, nu se află în poziția anatomică corectă. Mai exact, gaura din vârful penisului se află în locul greșit”.

Există cazuri ușoare, în care gaura „este cu un centimetru sau doi deplasată față de locul unde ar trebui să fie”, spune Dr. Steixner. Dar există și forme mai grave de hipospadias, în care bărbatul ar urina din scrot.

„De la o distanță de 3 metri de penisul non-erect al unui bărbat cu hipospadias, nu ai cum să-ți dai seama de diferența față de unul normal”, spune Dr. Steixner.

„Dar dacă ai fi putut să te apropii de penisul lui Hitler și să te uiți sub el, ar fi fost foarte clar că gaura prin care urinează și ejaculează nu e la locul potrivit”.

Iar acesta, pe scurt, este motivul pentru care în 2016 internetul vuiește de povești despre penisul lui Hitler. Nimeni din Germania nu și-a bătut capul să se uite bine la penisul Führer-ului.

Dr. Steixner adaugă: „Ar fi interesant de știut dacă pe Hitler l-a văzut cineva vreodată urinând”.

Suntem de acord din toată inima. Dar uitați de această legendă urbană cu „Hitler avea un micropenis”. Mai bine găsiți un neamț bătrân de peste 90 de ani care să ne spună dacă Hitler făcea pipi cu acuratețea unui irigator de gazon.

Trebuie să fie ceva demn de luat în seamă în orice știre care se viralizează.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here