Ghidul celor cu ficatul in pioneze

0
278

Opreste-te la sase pahare. Astfel vei evita sa ai “degenerescenta grasa”, o boala ce apare atunci cind ficatul primeste mai mult alcool decit poate procesa. Mai intii, burdihanul tau plin de bere se va umple de grasime – de unde si denumirea – , apoi se va transforma intr-o chestie de-un galben bolnavicios. Care poate aparea, literalmente, peste noapte.

Daca iei o pauza de citeva zile, totul va fi in regula. in schimb, daca vei continua s-o tii din betie in betie, tesutul organului tau va fi afectat. si apoi vei muri de ciroza.

Vrei sa pacalesti moartea?

Atunci, renunta la prietenii tai petrecareti. Pentru ficatul uman, pragul suportabilitatii la alcool este de aproximativ 70-80 de grame, echivalentul a sase beri. Daca vei bea mai putin de atit, n-ai nici o sansa sa ai degenerescenta grasa. Cit despre pagubele provocate de trecutul tau, ele pot fi ameliorate cu tablete de “ciulinul laptelui” si shake de proteine.

Slabeste cinci kilograme

Centura de grasime pe care o porti cu tine poate sa puna presiune pe intestine, iar tu nu vei digera cum trebuie. Cind se intimpla una ca asta, bacteriile vor face resturile de mincare sa fermenteze, construind in colonul tau un adevarat cazan de producere a alcoolului. Vei pati la fel ca mai sus, dar fara sa cunosti placerea de a sta la un pahar cu prietenii tai.

Solutia este sa scapi de citeva kilograme si sa maninci iaurt fara grasimi. Experientele pe animale au demonstrat ca o portie zilnica de iaurt are un efect antibacterian. Vei avea mai putine sanse de a te pricopsi cu degenerescenta grasa.

Ai grija la acetaminofen

E vorba de ingredientul activ continut de unele analgezice (precum Paracetamol, Panadol, Eferalgan), care elibereaza in organism si un produs secundar daunator. Organismul tau poate suporta doze mici din substanta cu pricina, dar ingerarea unor cantitati mari intr-o perioada scurta de timp poate distruge celulele ficatului. Problema cu acetaminofenul e ca doza terapeutica e foarte apropiata de cea toxica.

Ar fi bine sa nu depasesti limita de 2 grame/zi. Daca, totusi, o faci si ai senzatii de greata, mergi imediat la spital. si nu lua niciodata acetaminofen la mai putin de 48 de ore dupa ce ai baut alcool. Daca nu mai poti rezista de durere, mergi pe mina ibuprofenului (continut in Nurofen).

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here