Frecvența cardiacă și diabetul

0
299

Editate de Melissa Romero. Adaptare de Silviu Zărnescu.

Nu te grăbi să… mori. A avea un ritm cardiac de repaus prea mare îți poate crește riscul de diabet, arată un studiu din International Journal of Epidemiology. Persoanele care au peste 88 de bătăi pe minut au un risc cu 73% mai mare de apariție a diabetului, față de cei cu bătăi mai rare. Un ritm cardiac de repaus mai rapid semnalizează o activitate crescută a sistemului nervos simpatic, care poate interveni în reglarea secreției de insulină. Alte studii arată că opt săptămâni de antrenament pe intervale de mare intensitate pot micșora cu 13% ritmul cardiac de repaus.

Asasini de carieră

Stresul la locul de muncă te poate nemulțumi, dar și ucide, a descoperit un studiu britanic. Nu muri la birou: elimină stresul din viața ta pentru a te feri de afecțiunile prezentate în grafic.

„Siri, sunt în depresie?“

Este noul sunet al stării de spirit: telefonul ți-ar putea spune dacă ești într-o perioadă tristă, dezvăluie un studiu de la Universitatea Northwestern. Cu cât oamenii își petrec mai mult timp cu telefonul, cu atât cresc șansele de apariție a depresiei. „Ei pot privi dispozitivul ca pe o modalitate de a se izola“, spun cercetătorii. Îți sună cunoscut? Caută ajutor pe depresiv.ro.

Rezervorul pentru lichid de parbriz

Cercetători americani au găsit în rezervoarele spălătorului de parbriz niveluri mari de Legionella, o bacterie care produce o formă gravă de pneumonie. Vaporii de la lichidul contaminat pot intra în sistemul de ventilație al mașinii. Folosește o soluție cu metanol; are proprietăți antibacteriene.

Articol preluat din ediția de februarie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here