Fii tare de inima

0
334

Inima este un mușchi care raspunde la antrenament in același mod ca oricare alt mușchi. Ar fi deci posibil sa ajunga la epuizare dupa un efort intens? Am adresat aceasta intrebare dr. Pamela Douglas, director al sectiei de cardiologie noninvaziva la Beth Israel

Inima este un mușchi care raspunde la antrenament in același mod ca oricare alt mușchi – ar fi deci posibil sa ajunga la epuizare dupa un efort intens? Am adresat aceasta intrebare dr. Pamela Douglas, director al sectiei de cardiologie noninvaziva la Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, care a studiat “oboseala cardiaca” timp de 14 ani. Intr-un cuvint, raspunsul este “da”.

In cadrul a numeroase studii efectuate pe atleti de ultraanduranta care participa la triatlonul Ironman din Hawaii, dr. Douglas și colegii sai au constatat ca o serie de indicatori erau modificati, sugerind o reducere a functiei cardiace. De exemplu, capacitatea de contractie a inimilor atletilor era cu aproximativ 10% mai redusa la finalul cursei. in plus, la citiva dintre sportivi s-a constatat o creștere a nivelului seric al unor enzime ce se gasesc in celulele miocardice – o situatie intilnita de obicei la persoanele care au suferit un infarct.

Motivul reducerii functiei cardiace nu este inca pe deplin elucidat, așa cum nu se știe exact daca ar putea conduce la probleme permanente.

Inima cedeaza cel mai repede la barbatii tineri care nu au un regim sanatos de viata! Materialul pe larg, in MH de octombrie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here