Esti bolnav de frica?

0
327

TERAPII CIUDATE CARE FUNCTIONEAZA
Imaginatia ghidata
La intersectia dintre hipnoza si meditatie este imaginatia ghidata, o unealta pentru managementul durerii si stresului. Iata cum functioneaza: prin intermediul exercitiilor de respiratie profunda, un specialist te ajuta sa iti imaginezi locuri relaxante, persoane dragi sau imagini pe care le poti „trai“ prin intermediul simturilor.
Ti se pare ciudat? Nu subestima metoda. Cercetatorii de la Universitatea Michigan folosesc imaginatia ghidata pentru a trata pacientii cu cancer, iar medicii o considera utila pentru dureri de cap, insomnie si fobii. Oamenii de stiinta inca nu stiu exact cum functioneaza, dar se pare ca are legatura cu modul in care senzorialul afecteaza sistemul nervos. „Odata ce esti relaxat, daca iti imaginezi o persoana, un loc sau un lucru cu proprietati relaxante si vindecatoare, corpul tau va trai aceste experiente ca fiind reale“, spune psihologul Miriam Franco, psihoterapeut din Wayne, Pennsylvania.

Vrei sa incerci si tu?
Cauta un specialist psihoterapeut care are competente in aceasta metoda. Spre deosebire de meditatie, care trebuie exersata zilnic, imaginatia ghidata poate avea rezultate excelente dupa prima sau a doua sedinta.

De Angela Giannopoulos si Lila Battis. Adaptare de dr. Oana Zarnescu. Ilustratie de Kindred Studio
 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here