Ești alergic?

0
303

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Levi Brown.

Din fericire pentru alergici, primăvara a trecut. Pentru a-i ajuta pe „suferinzi“ am selectat cinci remedii naturale care promit să amelioreze simptomele, fără apariția efectelor secundare. Desigur, cea mai bună modalitate prin care poți să ieși cu bine din sezonul alergiilor este să-ți limitezi expunerea la alergeni. De asemenea, în zilele călduroase, cu mult soare, dar și în cele cu vânt puternic, încearcă să nu ieși afară, închide ferestrele, pornește aparatul de aer condiționat și evită să te antrenezi în aer liber.

Deblochează-ți nasul: Wasabi

E o luptă strânsă: ingredient versus congestie. O cercetare din Japonia arată că un compus din wasabi, 6-MSITC, elimină substanțele ce cauzează inflamația. Pune sos wasabi S&B (13 lei, asianhomegourmet-online.ro) pe un sandviș cu carne de vită.

Oprește strănutul: Banda de alergat

Știm că pare incredibil, dar se poate. Într-un studiu thailandez, persoanele cu alergii care au alergat 30 de minute și-au ameliorat cu 83% crizele de strănutat, rinoreea, mâncărimea și congestia nazală. În timp ce transpiri, e diminuat și răspunsul inflamator.

Fără ochi înroșiți: Comprese + picături

E o combinație de efect: potrivit cercetătorilor britanici, ajută la ameliorarea ochilor roșii. Roagă medicul să-ți recomande picături pentru ochi care diluează alergenii. După ce le aplici, calmează infla­mația prin aplicarea unei pungi cu gel înghețate, cinci minute.

Scapă de congestie: Vas pentru irigări nazale

Acesta ajută la spălarea mucusului din nas. Folosește o lin­guriță de sare neiodată, jumă­­­­­tate de linguriță de bicarbonat de sodiu și 500 de mililitri de apă distilată călduță. Spală-te de trei ori pe săptămână. După întrebu­ințare, curăță-l cu săpun și apă fierbinte.

Redu inflamațiile: Spirulina

Această algă are efect antiinflamator. Într-un studiu din Turcia, persoanele care au luat câte 2.000 de miligrame de spirulină pe zi, timp de șase luni, și-au ameliorat crizele de strănutat și rinoreea. Încearcă spirulina organică (39 lei, superalimente.ro). 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here