Un clip înfricoșător despre efectele fumatului asupra inimii

0
2075
Țigările nu fac rău doar plămânilor. Merită să știi și care sunt efectele fumatului asupra inimii, poate te ajută să faci niște schimbări.
Țigările nu fac rău doar plămânilor. Merită să știi și care sunt efectele fumatului asupra inimii, poate te ajută să faci niște schimbări.

Toată lumea are măcar o idee despre cât de dăunătoare sunt țigările pentru plămâni. E posibil însă să nu știi prea bine că efectele fumatului se manifestă și la nivel cardiac. Astfel, unul din zece decese datorate problemelor cardio-vasculare se datorează fumatului.

Joia trecută (31 mai) a fost Ziua Mondială a Tutunului. Cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un clip care este foarte explicit cu privire la consecințele fumatului asupra inimii. Clipul îi avertizează pe privitori că numărul celor care mor datorită bolilor de inimă provocate de fumat este foarte mare. În plus, evidențiază faptul că inclusiv fumatul pasiv crește riscul de infarct și de accident vascular cerebral.

Pentru a ilustra efectele fumatului, clipul de doar 30 de secunde arată transformările țesutului cardiac până când se degradează total, având un aspect încrețit și extrem de neplăcut.

De ce cauzează fumatul infarct miocardic?

Riscul de infarct al fumătorilor este de două ori mai mare decât al celor care nu au pus niciodată țigara în gură. De ce?

Efectele fumatului nu permit funcționarea normală a inimii. Fumul de țigară afectează alinierea arterelor și favorizează astfel acumularea de grăsime. Datorită grăsimii, arterele se îngustează, ceea ce limitează cantitatea de sânge și nutrienți care ajunge la inimă. De asemenea, fumatul duce la formarea de cheaguri de sânge, iar asta împiedică și mai tare buna circulație.

Nu spune nimeni că e ușor să te lași de fumat, dar corpul tău îți va fi recunoscător dacă încerci. Nu există nicio metodă imbatabilă pentru ca încercarea de schimbare a obiceiului să fie reușită. Dar poate te ajută și te inspiră poveștile de succes de pe MensHealth.com ale unor personaje care au reușit să se lase de tot.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here