Deceptia care-ti da putere

0
308

Vrei ca doctorii sa faca tot ce le sta in putere pentru a te vindeca. Dar daca unul dintre tratamentele lor reprezinta o minciuna?

In timp ce-mi dadeam masterul am trecut printr-o perioada grea. Ca urmare, m-am ales cu o durere de stomac, care s-a agravat de la o zi la alta. La un moment dat, aproape ca nu mai puteam sa merg. Cocosat de durere, m-am tarat pana la infirmerie, unde un doctor batran mi-a ascultat tanguielile cu foarte multa rabdare, apoi a dat din cap cu intelepciune.

“Asta te va ajuta”, mi-a spus el, in timp ce-mi scria o reteta pentru un medicament a carui denumire am uitat-o. Cred ca incepea cu litera B… O ora mai tarziu, aveam un flacon de B in mana; am luat prima tableta si m-am asezat pe canapea, sa ma odihnesc. Am luat inca o pilula inainte de culcare. In dimineata urmatoare, m-am trezit vindecat. Era incredibil. Daca nu puneam la socoteala efectul pe care il avusese morfina atunci cand imi rupsesem niste oase, nu experimentasem niciodata o asemenea transformare, literalmente, peste noapte.

Peste cateva zile, inca entuziasmat de tratamentul miraculos, m-am intalnit cu un coleg nesuferit. Am inceput sa-i povestesc despre acel medicament si i-am spus s-o intrebe despre asta si pe prietena lui, care era medic rezident.

Doua saptamani mai tarziu, colegul respectiv m-a vazut la cafeneaua studentilor. In timp ce se apropia, i-am observat ranjetul, asemanator cu cel al copiilor mici care sunt pe cale sa dezvaluie un secret rusinos. S-a asezat langa mine, asteptand sa mai apara si alti colegi. Apoi, cu o voce mai puternica decat ar fi fost cazul, mi-a spus: “Prietena mea cunoaste foarte bine leacul tau miraculos. Mi-a spus sa-ti transmit ca e un placebo.”

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here