Cum duce la erecție o simplă privire

0
911

De K. Aleisha Fetters. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Ilustrație: David Biskup.

Dr. Darius Paduch, director de sănătate sexuală și medicină la Colegiul Medical Weill Cornell din Statele Unite, explică știința dorinței sexuale la prima vedere. Ce trebuie să știi despre această erecție:

1/Insula ta spune „Oh, da!“

Imediat ce vezi o femeie aproape dezbrăcată, milioane de receptori vizuali fac o fotografie mentală și o trimit către insulă, o zonă-cheie din creier responsabilă de percepţii și emoţii. Odată ce imaginea sosește, insula calculează în mod automat șansele voastre erotice.

2/Dopamina crește nivelul dorinței

Creierul tău reacţionează la alertele insulei prin producerea de dopamină, un neurotransmiţător responsabil de poftele sexuale. Dar dacă ești stresat, așteaptă-te la un duș rece: glandele tale suprarenale vor elibera hormoni de tip „luptă sau fugi“, care reduc efectele dopaminei.

3/Mesajul erectil este trimis

Dopamina ajută la transmiterea unui impuls de-a lungul măduvei spinării și prin fibrele nervoase localizate la nivelul penisului tău. Aici, nervii primesc semnalul și eliberează acetilcolină, un neurotransmiţător care comandă vaselor de sânge să pompeze oxid nitric.

4/Sângele pornește către capul tău

Penisul tău are două camere umplute cu ţesut musculos spongios. Oxidul nitric relaxează ţesutul, permiţând intrarea sângelui. Fluxul de sânge are o valoare de opt ori mai mare în timpul erecţiei, rezultând o creștere în volum impresionantă, care sfidează gravitaţia.

5/De la moale la tare

Pe măsură ce ţesutul din aceste camere se dilată, venele de la nivelul penisului se contractă, împiedicând retragerea sângelui. Penisul tău conţine acum un sfert de ceașcă de lichid roșu. Bineînţeles, îţi vei pierde erecţia odată ce vei pierde femeia din vedere – ori după un orgasm.

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here