Cel mai bun remediu antituse

0
3722

Remediul ideal ar trebui să funcționeze ca o telecomandă cu un buton: Mute. Dar, de obicei, chestiile pe care le înghiți nu fac decât să dea sonorul mai încet. Dr. Oana Zărnescu, medic de familie, îți oferă cele mai bune sfaturi antituse.

Pentru tusea uscată
„Cel mai bun medicament împotriva tusei este dextrometrofan. Este conceput pentru a bloca «centrul de tuse» de la nivelul creierului tău“, susține dr. Oana Zărnescu. Însă multe produse, în special formulele care tratează mai multe simptome, nu conțin suficient dextrometrofan ca să fie eficiente. Alege unul cu 30 de miligrame per doză, cum este Humex tuse uscată.

Pentru tusea productivă
„Folosește un produs mucolitic, care fluidifică mucusul și te ajută să îl elimini. Cel mai util este Acetilcisteina (ACC), care trebuie administrată cu cât mai multe lichide pentru a favoriza expectorația“, precizează dr. Zărnescu. Doza zilnică recomandată la adulți este de 600 miligrame. Îți recomandăm ACC 600.

O soluție naturistă
Tușești ca un urs? O lingură plină cu miere încurajează stimularea producției de salivă. (Un gât umed poate reduce tusea.) Sau încearcă asta: prepară o pastă dintr-o lingură de miere și trei lingurițe de cafea instant; adaug-o într-un pahar cu apă caldă. Într-un studiu iranian, persoanele cu tuse persistentă care au băut mixtura de trei ori pe zi, timp de o săptămână, au tușit mai puțin decât cei din grupul care n-a luat parte la experiment.   

Un remediu rapid
Aruncă în sertarul de la birou câteva dropsuri mentolate împotriva tusei. Se pare că efectul răcoritor al mentolului întrerupe activitatea neurală implicată în procesul tusei. Este permisă folosirea a cinci până la 10 miligrame de mentol per doză. Nouă ne plac bomboanele Halls.

 

Foto: Yasu + Junko. Aranjament decor: Angela Campos/Stockland Martel

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here