Cat de sanatos esti?

0
239

I-am identificat pe cei mai sanatosi, mai puternici si mai fericiti barbati de pe planeta si le-am aflat secretele. Stim cum reusesc sa slabeasca, sa se pastreze in forma, sa manance sanatos si sa traiasca mai mult. Tu la ce nivel te afli?

Daca ar fi sa definim barbatii din lumea asta printr-o singura trasatura comuna, atunci aceea nu poate fi decat spiritul de competitie. Barbatii isi masoara fortele si se lupta pentru putere. Fac asta pe terenurile de sport, in salile de sedinte, in baruri…

Barbatii sunt creati pentru a se compara si intrece intre ei. Prin urmare, ne-am hotarat”sa ne masuram muschii” si sa aflam cum o mai duc barbatii de pe cele cinci continente, cu ajutorul specialistilor intervievati de revistele MH din intreaga lume. Oare barbatii din Spania sunt mai puternici si mai sanatosi decat tine? Oare un tip din România face sex mai des decat unul din Germania? Cine sunt mai fericiti, mexicanii sau polonezii? Cine are un abdomen mai plat? Cine are mai multi prieteni?

Pentru aceasta, am desfasurat un sondaj pe internet, la care au raspuns peste 20.000 de barbati din 20 de tari. Chestionarul a avut 33 de intrebari si a solicitat din partea respondentilor o serie de date specifice, precum marimea taliei, frecventa cu care fac miscare sau numarul de prieteni din viata lor. Apoi, am analizat informatiile primite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Euromonitor International, chestionarul sexual intocmit de Durex, Organizatia Internationala a Muncii si alte surse asemanatoare. In final, am folosit rezultatele sondajului si statisticile publice pentru a ierarhiza tarile respective in functie de 36 de parametri din domeniile conditie fizica & slabire, sanatate, sex, stres si nutritie.

N-am facut-o doar din spirit de competitie. Am vrut sa aflam acele secrete care ne permit sa ducem o viata mai lunga si mai sanatoasa de la cei care fac totul cum trebuie. Citeste cele ce urmeaza si vei invata cum sa fii mai tare decat cei mai sanatosi barbati din lume, fara sa fii obligat sa pleci din tara pentru asta.

Miscarea trebuie sa devina un obicei

Barbatii din Olanda petrec, in medie, 45 de minute pe zi facand exercitii fizice. 20% dintre ei merg la serviciu cu bicicleta, intr-o tara in care numarul bicicletelor tinde sa-l depaseasca pe cel al oamenilor. In asemenea conditii, nu e de mirare ca numai 11% din olandezi sunt obezi, comparativ cu 25% dintre americani, mexicani sau sud-africani. Barbatii olandezi sunt cei care au punctat cel mai bine la capitolul conditie fizica, 20% dintre respondentii din aceasta tara declarand ca sunt indeajuns de supli pentru a-si vedea muschii abdomanali. “Exercitiile cardio sunt esentiale pentru conditia fizica, iar aici totul se face cu ajutorul unei biciclete”, spune dr. Asker Jeukendrup, fizioterapeut olandez, autor al cartii Ciclismul de mare performanta.”Olandezii se duc la cumparaturi si la cinema cu bicicleta. Multi dintre ei nu au permis de conducere, pentru ca nu au nevoie de asa ceva.”

Secretul

  • De trei ori pe saptamana, uita de masina si mergi pe jos sau cu bicicleta. 15 minute de pedalat sau 30 de minute de mers sprinten consuma pana la 160 de calorii.
  • Daca mergi cu masina, parcheaza in locul cel mai indepartat de serviciu sau de magazin. Astfel, vei fi obligat sa

1
2
3
4
5
6
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here