Când acneea atacă

0
22

Cercetătorii de la NYU susțin că alimentele cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi orezul, cartofii, pâinea, precum și băuturile carbogazoase și gustările cu mult zahăr pot contribui la apariția acneei. O dietă bogată în zaharuri și amidon determină o creștere a nivelului de insulină și a glucozei din sânge – acești parametri pot influența activitatea hormonilor și a altor proteine care agravează acneea, susțin cercetătorii. „Pentru o piele frumoasă și sănătoasă, limitează cantitatea de glucide la 40% din numărul total al caloriilor consumate zilnic și elimină din dietă produsele cu un indice glicemic crescut“, recomandă dr. Valerie Berkowitz, directorul departamentului de nutriție de la Centrul pentru Sănătate Echilibrată din New York.

Adaptare de Ioana-Maria Răducu. Machiaj: Jane Choi/Stockland Martel





SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here