Biroul visurilor tale

0
345

Editate de Melissa Romero. Adaptare de dr. Silviu Zărnescu. Foto: Guliver/ThinkStock. 

Mai multă expunere la lumina naturală te ajută să dormi mai bine, arată un studiu din Journal of Clinical Sleep Medicine. Angajaţii din birourile cu geamuri mari au dormit noaptea cu 47 de minute mai mult decât cei din spații cu expunere scăzută sau absentă. „Lumina reglează ritmul circadian și te ajută să adormi mai repede seara“, spune autorul studiului, dr. Mohamed Boubekri. Nu ai ferestre? Folosește un bec cu lumină naturală, reglabilă în intensitate, așa cum este modelul Philips EcoClassic, 8,18 lei, philips.ro.

 

Alte sfaturi utile:

80% Cu atât îţi scade riscul de infarct miocardic dacă te laşi de fumat, dai jos burta, te antrenezi frecvent, consumi alcool cu moderaţie şi urmezi o dietă sănătoasă.

Sursa: Un studiu suedez publicat în Journal of the American College of Cardiology

Nu te lăsa purtat de val

Dacă urinezi des noaptea, mergi la sală în timpul zilei. Bărbații activi au un risc mai mic de nicturie – nevoia de a urina frecvent în timpul nopții. Potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise, cei care fac exerciții fizice au un risc cu 13% mai mic să sufere din cauza nicturiei comparativ cu sedentarii. Exercițiile pot scădea inflamația din organism, ceea ce ameliorează simptomele specifice infecţiei de tract urinar. Însă asta nu presupune să dormi în sală: exersează minimum o oră pe săptămână și vei sta departe de toaletă în timpul nopții.

Fumul ajunge la „băieții“ tăi

Dacă vrei să devii tată, renunță la jointuri. Consumul de marijuana poate afecta dimensiunea, forma și calitatea spermatozoizilor, arată un studiu din Human Reproduction. Tinerii care au consumat canabis pe durata a trei luni de testări au avut șanse mai mari să producă mostre cu mai puțin de 4% spermă normală, un indicator al fertilității scăzute. „Nu se ştie clar din ce cauză marijuana poate afecta formarea ­ADN-ului spermatozoizilor“, spune autorul studiului, dr. Allan Pacey.

Butoanele liftului 

Încă un motiv să alegi scările: butoanele lifturilor sunt mai murdare decât closetele, sugerează un nou studiu din Toronto. 61% dintre butoanele lifturilor din spitale sunt pline de bacterii față de doar 43% dintre mecanismele de tragere a apei de la toaletă şi de mânerele uşilor de la băi. „Pentru a preveni răspândirea germenilor, folosește-ți cotul sau un creion ca să apeși pe butoane“, te sfătuiește dr. Donald A. Redelmeier, autorul studiului.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here