Apara-ti barbatia

0
483

Organele reproducatoare ale barbatului pot avea o serie de probleme tehnice. Invata sa le remediezi cu ajutorul instructiunilor care urmeaza.
Barbatii nu se simt foarte confortabil cind trebuie sa vorbeasca de zona genitala.

Multe fete au curajul sa iasa in public fara lenjerie, dar putini sint barbatii care indraznesc sa-si puna kilt (la modul traditional, adica). Filmele interzise minorilor sub 15 ani arata partile roz ale organelor feminine, dar evita cu ostentatie corespondentul masculin al acestora. si in timp ce femeile au o intreaga ramura a medicinii dedicata zonei private, noi nu prea apucam sa ajungem pe la doctor. Noroc cu crizele de hernie.

Concluzia? Cind trebuie sa avem grija de unul din cele mai importante organe ale noastre (cel care face ca specia sa supravietuiasca, pina la
urma), habar n-avem cum sa facem asta. Ceea ce cu siguranta nu e bine, pentru ca penisul, testiculele si prostata pot avea o sumedenie de probleme: mincarimi, infectii, dureri, umflaturi, inflamatii, tumori, eruptii, arsuri, blocaje si… cancer.

Daca nu le dai atentie, poti ajunge bolnav, steril sau mort. Dar daca stii despre ce e vorba in toata povestea asta, poti preveni majoritatea acestor afectiuni. incepe acum, omule. Am asamblat pentru tine noua scenarii posibile, care te vor pune pe ginduri, dar la care sintem in masura sa-ti oferim solutii.

Simti o durere cumplita in scrot.

Cauza: Daca nu cumva ai fost lovit in zona respectiva, probabil ca unul din testicule s-a rasucit in jurul cordonului spermatic si nu mai primeste indeajuns de mult singe. Gindestete la o bila legata de capatul unei sfori. Daca invirtesti sfoara, bila va incepe sa urce. in cazul de fata, fenomenul se numeste torsiune testiculara si produce o durere ascutita.

Remediul: Mergi la spitalul de urgenta. Daca nu rezolvi asta in maximum patru ore, poti sa pierzi un testicul. Asa ca n-are nici un sens sa risti. Medicii vor face o ecografie, pentru a determina daca rasucirea de care vorbeam mai sus a avut loc. Daca e asa, vor chema un chirurg urolog, care va dezlega itele problemei. Apoi va coase fiecare testicul in interiorul scrotului, pentru a preveni torsiunile ulterioare.

Simti o alta durere, ceva mai suportabila, in zona “bilutelor”.

Cauza: Probabil ca tubul rasucit care colecteaza si depoziteaza sperma inainte de ejaculare (epididimul) s-a inflamat din cauza unei infectii bacteriene. Printre principalii vinovati se numara gonococul, chlamydia si, la barbatii trecuti de 40 de ani, o infectie a tractului urinar care a migrat spre zone mai “favorabile”. si testiculele se pot inflama din cauza asta.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here