7 remedii naturale

0
726

Dulapiorul cu medicamente al naturii e plin cu substante tonifiante. Noi te ajutam sa alegi tot ce e mai bun din remediile traditionale.

Reclamele de televiziune, adevarate generatoare de ipohondrie, te fac sa crezi ca industria farmaceutica are solutii pentru aproape toate afectiunile noastre. In realitate, in majoritatea cazurilor, producatorii de medicamente bat cimpii. 60% dintre cel mai des prescrise medicamente contin cel putin un compus din plante in rol de ingredient activ sau se bazeaza pe sintetizarea in laborator a unor compusi care au aceleasi efecte ca ale unei substante botanice create de Natura.

Prin urmare, trebuie sa apelezi la natura pentru a-ti tonifia organismul. Dar cum afli care plante te ajuta cu adevarat? Probabil ca cel de la care obisnuiesti sa cumperi aceste suplimente alimentare stie mai putine despre plantele medicinale si mai multe despre pudra de proteine din care isi scoate profitul. Plantele, la fel ca vinul, pot fi foarte diferite, in functie de regiunea din care provin. Ca sa nu mai existe nici un dubiu, am examinat problema si am ales cea mai buna varianta pentru fiecare din urmatoarele sapte afectiuni care influenteaza bunastarea unui barbat.

Inainte sa iei un supliment, citeste intotdeauna etichetele de pe produse. Iar daca ai indoieli in privinta vreunei plante, roaga-l pe medicul tau sa-ti prezinte toate efectele posibile ale acesteia. In orice caz, el trebuie sa afle daca ai apelat la un remediu pe baza de plante. Nu in ultimul rind, nu uita ca aceste suplimente trebuie sa insoteasca (nu sa inlocuiasca) un regim de viata bazat pe o dieta sanatoasa si efort fizic.

Abdomen supradimensionat

Remediul: Extractul de forskolin

De ce functioneaza: Spre deosebire de extractul de circel, cel de forskolin (obtinut din radacina unei plante, Coleus forskohlii) nu “incinge” sistemul nervos central pentru a declansa scaderea in greutate. Ingredientul sau activ creste rezerva de lipaza hormono-sensibila, o enzima care stimuleaza arderea depozitelor de grasime pentru obtinerea de energie. In cadrul unei cercetari recente, barbatii care au luat timp de 12 saptamini 250 g de Coleus forskohlii (cu 10% forskolin) au experimentat o scadere cu 4% a cantitatii de grasime corporala. Mai mult, aceeasi cercetare a demonstrat ca nivelul de testosteron al subiectilor crescuse in urma tratamentului.

Alegerea noastra: Vitamin Shoppe ForsLean ($29/120 capsule).

Istorie familiala de Alzheimer

Remediul: “Muschiul de China”

De ce functioneaza: Ingredientul activ al acestei plante, huperzina-A, inhiba productia unei enzime care reduce cantitatea de acetilcolina (un neurotransmitator) din sistemul nervos central. Iar pacientii care sufera de Alzheimer au un deficit de acetilcolina. Numeroase studii derulate in China au aratat ca mai multe persoane in virsta afectate de aceasta boala au prezentat mai putine simptome dupa administrarea de huperzina. Iar un studiu clinic realizat de curind dezvaluie faptul ca o doza zilnica de 400 mcg imbunatateste sensibil memoria la pacientii cu Alzheimer.

Alegerea noastra: GNC Herbal Plus Huperzine A ($15/50 capsule).

Angina pectorala

Remediul: Paducelul

De ce functioneaza: Extractul din frunze de paducel este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2.681 de subiecti care oboseau repede si sufereau de angina pectorala atunci cind depuneau efort fizic.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here