6 pași de care să ții cont atunci când aplici protecția solară

0
283

Iar aceste concepții greșite te-ar putea expune unui risc sporit de cancer de piele.

În acest studiu, doar 32 de procente dintre respondenți știau că un factor de protecție SPF 30 nu oferă protecție de două ori mai mare ca un factor de protecție SPF 15.

De fapt, creșterea nivelului de protecție de la SPF 15 la SPF 30 nu este semnificativă.

Un produs cu SPF 30 blochează 97 de procente din razele UVB care produc arsuri solare, în timp ce un produs cu SPF 15 blochează 93 de procente, spune dr. Josh Zeichner, purtătorul de cuvânt al AAD.

Asta înseamnă că un produs cu SPF 30 blochează doar cu 4 procente mai multe raze UVB decât un produs cu SPF 15, cu mult mai puțin decât „dublul” pe care îl credeai tu.

Mai mult, doar mai puțin de jumătate din cei chestionați știau că un factor de protecție SPF mai mare nu te protejează de soare mai mult timp decât un produs cu un SPF mai mic.

Adevărul adevărat: Orice produs cu factor de protecție solară, indiferent de SPF, oferă protecție timp de maxim două ore.

Dacă te încrezi prea mult într-un SPF mare – indiferent dacă e vorba de nivelul de protecție sau de durata protecției – te expui unui pericol, pentru că vei avea un fals sentiment de siguranță în ceea ce privește riscul de ardere, spune Dr. Zeichner.

Asta poate să însemne că poți fi tentat să stai la soare mai mult decât ar trebui sau să nu aplici din nou protecția solară, și astfel e mai probabil să te arzi.

Ce poți face, deci, este să respecți aceste 6 reguli simple când folosești protecție solară.

  1. Alege un produs cu SPF de cel puțin 30, spune Dr. Zeichner. (Diferența de 4 procente de raze UVB blocate de un produs cu SPF 30 față de unul cu SPF 15 se acumulează în timp, prin urmare recomandarea este de minim SPF 30).
  2. Asigură-te că produsul are un „spectru larg”, adică te protejează și de razele UVB care produc cancer, dar și de razele UVA care produc îmbătrânirea prematură a pielii.
  3. Aplică produsul cu 15 minute înainte de expunerea la soare.
  4. Aplică produs din belșug:  Dacă nu aplici suficient, nivelul SPF se poate dilua, spune Dr. Zeichner. Iar asta te expune la riscul de arsuri solare.
  5. Folosește aproximativ 30 de grame, sau echivalentul unui shot pus de un barman zgârcit.
  6. Aplică din nou produsul la fiecare două ore sau mai des dacă înoți sau lucrezi în aer liber.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here