6 leacuri nebunesti

0
317

In 1920, Johanna Brandt, medic in Africa de Sud, a creat propriul regim bazat pe struguri si a reusit sa se vindece cu ajutorul lor de cancerul la stomac ce o macina. Istoria vindecarii a vazut lumina tiparului in 1928, in cartea intitulata Cura de struguri. Daca ai incredere intr-un asemenea tratament, maninca struguri. La discretie. (De fapt, nu poti minca la discretie decit vreo doua-trei saptamini pe an.)

In 1920, Johanna Brandt, medic in Africa de Sud, a creat propriul regim bazat pe struguri si a reusit sa se vindece cu ajutorul lor de cancerul la stomac ce o macina. Istoria vindecarii a vazut lumina tiparului in 1928, in cartea intitulata Cura de struguri. Daca ai incredere intr-un asemenea tratament, maninca struguri. La discretie. (De fapt, nu poti minca la discretie decit vreo doua-trei saptamini pe an.),

Inutil sa mai spunem ca lumea medicala n-a acceptat niciodata strugurii ca leac pentru cancer. si chiar daca retetele lui Brandt par extreme (chiar periculoase, pe alocuri), cercetatorii din zilele noastre au descoperit ca pro-antocianinele din simburii de struguri sint substante puternic antioxidante si apara organismul impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, iar resveratrolul, o substanta din coaja strugurilor rosii, pare sa aiba valente deosebite in protectia fata de bolile de inima si cancer.

Te doare spatele? Pune-ti castile. Iti miroase gura? Aprinde un bec. Iata doua din cele sase tratamente ciudate, dar adevarate, pe care le-am adunat din lumea larga. Nu-ti garantez ca actioneaza 100%, dar, in orice caz, nu vei fi nevoit sa mai scuipi semintele. Trateaza apnea de somn cu un didgeridoo “Un didgeri…? Ce-i asta?”, ma vei intreba. E o trompeta lunga, confectionata din trunchiul unui copac gaurit de termite (seamana oarecum cu buciumul nos-tru), la care aborigenii din Aus-tralia cinta de secole.

Mai nou, e considerat si instrument medical. Un grup de cercetatori din Elvetia au examinat 25 de pacienti care sufereau de sforait, apnee (un fenomen de sufocare datorat slabirii muschilor gitului) si alte tulburari comune ale som-nului si au descoperit ca aceia care au cintat la acest instrument neobisnuit timp de peste 4 luni au experimentat imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste somnolenta din timpul zilei.

Mai mult, cursantii respectivi nici nu mai sforaiau ca inainte. Cercetatorii sustin ca vibratiile produse de instrument antreneaza tesuturile din gura si git, iar limba are mai putine sanse de a obstructiona caile respiratorii. Cum sa procedezi: Daca ideea de a suta intr-un tub de lemn nu te incinta prea mult, n-ai decit doua solutii: ventilatia cu presiune pozitiva continua – CPAP (care implica, pe timpul noptii, conectarea la un dispozitiv de ventilatie ce impiedica inchiderea cailor aeriene superioare) sau interventia chirurgicala (care si-a dovedit eficienta in numai 30% din cazuri). Acum esti gata sa incerci un didgeridoo?

Incearca-ti norocul la un magazin de instrumente muzicale sau comanda-l on-line (www.greatmusicproductsonline.com). Nu-ti face prea multe griji, caci o sa inveti din mers. Prinde-l cu buzele si suta in ritmul muzicii.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here