4 moduri în care corpul tău are de suferit de pe urma consumului de alcool

1
2175
consumul de alcool

Bei frecvent mai multe beri sau pahare de vin împreună cu prietenii? Chiar dacă nu ți-ai dat seama încă, s-ar putea să ai o problemă.

Observă cu atenție semnalele și, astfel, o să-ți fie mai ușor să conștientizezi că anumite lucruri pe care le trăiești nu sunt tocmai în regulă. Dacă te-ai îngrășat sau nu dormi bine nopțile, este foarte probabil să fie din cauza berii sau vinului. Adică a alcoolului. Însă, din păcate, insomniile și kilogramele în plus nu sunt decât două dintre efectele alcoolului asupra corpului tău. Descoperă, în continuare, 4 moduri în care consumul excesiv de alcool îți poate afecta organismul.

Determină cresterea presiunii sângelui

Oricine exagerează cu alcool este supus riscului creșterii presiunii sanguine. Dacă presiune sanguină crește, este foarte probabil ca, în timp, să apară hipertensiunea arterială, o boală cronică de care suferă foarte mulți oameni, din toată lumea. Hipertensiunea determină apariția altor afecțiuni, precum bolile cronice de rinichi, boala coronariană, atacul de cord sau atacul cerebral.

Totodată, hipertensiunea este un factor de risc ce poate produce un anevrism cerebral. Alți factori de risc pentru anevrismul cerebral sunt sunt fumatul, consumul de droguri și anumite boli genetice. Printre simptomele anevrismelor cerebrale se numără durerile de cap, durerile la nivelul ochilor și tulburările de vedere.

Poate cauza ulcer

Dacă ești stresat, ar fi bine să eviți să bei alcool, deoarece riști să faci ulcer. Această afecțiune digestivă este foarte posibil să apară în viața ta dacă alegi să combini tutunul, alcoolul și medicamentele fără prescripție medicală. Disconfortul generat de ulcer îți afectează viața în fiecare zi, iar durerile care apar din cauza acestei afecțiuni te împiedică să rămâi productiv la job.

Contribuie la apariția anumitor leziuni ale creierului

Știai că dacă bei prea mult riști să-ți afectezi foarte rău creierul? Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Duke (Statele Unite ale Americii) a evidențiat că alcoolul consumat în exces afectează hipocampul (zona din creier unde are loc memoria).

Afectează sistemul imunitar

Sistemul imunitar poate fi afectat serios de alcool, ceea ce înseamnă că există riscul să rămâi fără arme în lupta cu bolile. Consumul de alcool slăbește imediat sistemul imunitar. În anumite cazuri, efectele alcoolului asupra sistemului imunitar sunt vizibile câteva zile de la ultimul pahar de bere, vin sau tărie pe care alegi să-l bei.

 

 

Sursă: Agenția Digital Workforce

Sursa foto: pixabay.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here