3 sfaturi pentru o igienă intimă adecvată la bărbați

0
2885
igiena intima

Igiena intimă pe care un bărbat o are, îi garantează acestuia sănătate și respect față de propria persoană, în fiecare zi. De aceea, este extrem de important ca fiecare bărbat să acorde o atenție deosebită acestui aspect, pentru că în caz contrar, o mulțime de probleme de sănătate pot apărea în zona genitală, cauzate de o igienă precară și de o lipsă de interes pentru sănătatea acestei zone.

Candidoza este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni genitale pe care bărbații o dobândesc din cauza unei igiene intime incorecte. Despre cum se manifestă candidoza la bărbați, precum și despre cum o putem evita, prin respectarea unui număr de reguli de igienă intimă, chiar acum.

Lenjeria intimă

De cele mai multe ori, candidoza la barbati apare atunci când lenjeria intimă este purtată mai mult decât o zi, cauzând astfel apariția infecțiilor sau a iritațiilor, ce pot afecta nu doar aparatul reproducător, ci și canalul uretral sau rinichii. Ține cont de acest aspect extrem de important și schimbă-ți lenjeria intimă de fiecare dată după duș, sau după ce ai terminat seria de antrenamente fizice.

Produse hidratante pentru un pH corect

Faptul că mai mult femeile se preocupă de cumpărarea și folosirea unor creme și loțiuni hidratante pentru zona intimă este un lucru destul de cunoscut. Însă asta nu înseamnă că pe piață nu există și produse dedicate bărbaților, pentru că a te preocupa de starea de sănătate a organismului tău, fie că vorbim de zona genitală, spate, ochi sau cavitatea bucală, este un lucru firesc și care denotă un nivel ridicat de educație. Aceste produse echilibrează pH-ul zonei intime, luptând totodată eficient pentru ca o mulțime de infecții precum candidoza să fie evitate. Se recomandă utilizarea acestora după baie, prin aplicarea acestora la nivel local.

Verificări periodice ale zonei intime

Este extrem de important să îți verifici cu regularitate zona intimă, pentru a depista din timp apariția unor umflături neobișnuite (mai ales la nivelul testiculelor), sau a unor semne vizibile ce anunță că ceva nu este in regulă (roșeață, iritații, negi etc) Candidoza la bărbați poate fi evitată sau depistată din timp, în cazul în care se arată o grijă sporită pentru igiena intimă. Mai mult decât atât, este extrem de indicat ca pacienții care depistează astfel de anomalii în zona genitală, să își programeze de îndată un consult la medicul specialist, pentru o verificare mai amănunțită.

Așa cum spuneam și mai sus, candidoză o infecție genitală extrem de întâlnită la pacienții de sex masculin, ce poate fi cauzată și de o igienă precară la nivelul zonei intime.

Netratarea candidozei la bărbați poate avea implicații serioase la nivelul uretrei, al prostatei sau al rinichilor. Cu toate că nu există o simptomatologie specifică pentru această afecțiune, principalele motive de îngrijorare pot apărea odată cu apariția unor senzații de usturime la urinare, sau cu înroșirea glandului penian, secreție uretrală modificată sau durere în timpul contactului sexual.

În acest caz, în urma controlului de specialitate, se va administra un tratament cu atifungice, locale sau sistemice, după caz. Partenera trebuie tratată în paralel și se va evita contactul sexual, pe întreaga durată a tratamentului.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here