Trezește-te și treci la treabă!

0
1254

Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/ThinkStock.

Imaginează-te învingător

John Burk, veteran al războiului din Irak, a fost instructor militar, dar asta nu-l ajută să se trezească înainte de răsăritul soarelui. Ca să reușească să se dea jos din pat, se mobilizează cu o veche mantră a soldaților: „Chiar dacă ești obosit și te dor toate, gân­dește-te că altul se antrenează acum ca să te ucidă“. (Varianta pentru civili: să câștige ceva ce‑ți dorești.) Gândul la un dușman imaginar te va ajuta să te străduiești mai tare să fii primul.

Planifică-ți ziua de mâine în detaliu

Când deșteptătorul lui Richard Rees sună la 3:50 dimi­nea­ța, el se ridică din pat, iar după câteva minute deja aleargă. Cum reușește? Are pantofii, accesoriile și cafeaua pregătite, la îndemână, așa că nu-și bate capul cu detalii. Ca proprietar al unei căutate companii de antrenamente personalizate, el știe că planificarea este vitală. Pregătirea fiecărui detaliu, cu o seară înainte, nu lasă loc de scuze și elimină tentația de a-ți trage plapuma peste cap.

Gândește-te cum o să te simți

Omul de afaceri Tom Carpenter știe prin ce treci: stai în pat și te gândești la milioane de motive să sari peste antrenamentul matinal. Ești obosit, te dor toate, stă să plouă. Pune-ți următoarea întrebare: ai regretat vreodată că te-ai antrenat? Probabil că nu. Cu siguranță vei regreta dacă vei abandona. „De fiecare dată când sar peste un antrenament, am o stare proastă“, spune Carpenter, concurent Ironman. Gân­dește-te la asta și pune-te pe picioare.

Pune focusul pe forma ta din viitor 

Când Joseph Eazor, CEO EarthLink, se trezește pentru a se antrena pentru un Ironman de +225 de kilometri, el se gândește la beneficiile pe termen lung. Antrenamentele matinale fac ziua competiției nu doar mai ușor de suportat, ci și mai plăcută; e diferența dintre un zâmbet și o grimasă, atunci când treci linia de sosire. Deci amin­tește-ți de ce faci asta și care va fi răsplata, cum ar fi să parcurgi un ­traseu de cinci kilometri în mai puțin de 20 de minute.

Relaxează-te înainte de culcare

Nu poți sări din pat dimineața dacă te resimți după insomnia de peste noapte. Craig Ballantyne, antrenor și autorul cărții Turbulence Training, te sfătu­iește să pui ceasul să sune cu o oră înainte de culcare. Folo­seș­te cele 60 de minute pentru a te relaxa. Închide aparatele electronice. Prepară-ți prânzul pentru a doua zi sau citește o carte. Dacă mintea îți e încă în alertă, scrie o listă de priorități, pentru a-ți face ordine în gânduri înainte de a adormi.

 Alte lucruri utile

4 motive pentru care te va părăsi

Temeiuri de despărțire, din perspectivă feminină

Cercetătorii au întrebat femeile care sunt aspectele care le-ar determina să rupă o relație pe termen lung. Recunoști vreunul?

72% Ești leneș

Speri că altcineva va face treburile casnice, în locul tău? „Orice femeie își dorește un bărbat dispus să investească în ea și în copil“, spune Peter Jonason, doctor în psihologie. Dacă mereu tragi chiulul și dormi pe tine, la un moment dat te vei trezi singur.

71% Ești prost îmbrăcat

O cămașă închisă la toți nasturii și pantaloni kaki? Ai un stil banal. „Adaugă un accesoriu riscant, ca o cămașă imprimată, sau poartă niște pantofi monk“, spune editorul de modă Men’s Health SUA, Brian Boyé. Se va simți flatată că vrei să o impresionezi.

69% Îi ceri prea multe

„Femeilor li se cer foarte multe lucruri, și bărbații rareori apreciază acest lucru“, spune terapeutul de cuplu Paul Hokemeyer. „Dacă te acuză de asta, fă un inventar onest al tuturor lucrurilor pe care le aștepți de la ea.“

58% Ești prea serios

Tipii amuzanți „fac viața mai plăcută și mai incitantă“, spune Peter McGraw, coautorul cărții The Humor Code. Începe cu un mesaj autoironic, cum ar fi: „Când ajungi, vei vedea un bărbat bine stând la bar. Eu m-am așezat în dreapta lui.“

Sursa: Personality and Social Psychology Bulletin

Lucruri care ne plac

TAG Heuer Carrera HEUER-01 Dacă ți se pare că funcțiile unui cronograf sunt cool, dar greutatea ceasului nu-i chiar la fel de plăcută, există soluții. Cu o carcasă și brățară din ­titan, metal folosit în domenii diverse, de la aeronautică la medicină, versiunea aceasta a cronografului de top din noua colecție a brandului elvețian e de două ori mai ușoară și de două ori mai rezistentă decât versiunea din oțel. Rezistent la foc, coroziune și eroziune, ­titanul e un metal cât se poate de potrivit pentru un ceas sportiv performant și cu alură modernă. TAG Heuer Carrera HEUER-01 Grey Phantom, GALT Orologerie elvețiană.

Articol preluat din ediția de mai 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here