Supraviețuiește în aeroport

0
441

Intră în club
Înscrie-te în clubul companiei aeriene cu care obişnuieşti să călătoreşti (taxa anuală poate începe de la 30 de euro). „Poţi profita de locuri confortabile, Wi-Fi, snacksuri şi acces la agenţii care, la nevoie, îţi găsesc un alt zbor“, spune expertul în călătorii John E. DiScala, fondatorul site-ului johnnyjet.com.

Încarcă-ţi bateriile
Dacă îţi aduci propriul dispozitiv extern de încărcare, nu va trebui să cauţi soluţii prin aeroport. Cumpără-ţi un acumulator portabil, cum ar fi GP Batteries PowerBank (130 lei, emag.ro). Permite încărcarea simultană a mai multor dispozitive şi este ideal pentru iPhone, iPad şi telefoane cu sistem de operare Android.

Fă-ți provizii
Când îţi faci bagajul, gândeşte-te şi la stomac. Cynthia Sass, nutriţionist sportiv pentru echipele MLB şi NHL, te sfătuieşte să ai la tine biscuiţi integrali, nuci şi seminţe, fructe şi legume uscate. „Sunt uşor de transportat şi îţi asigură o gamă largă de vitamine, minerale şi antioxidanţi“, spune ea. Nu doar că îţi vor creşte nivelul de energie, dar – spre deosebire de o brioşă – îţi vor menţine nivelul de zahăr din sânge în limite normale. Ca să profiţi pe deplin de pe urma meniurilor existente în lanţurile de restaurante din aeroport, comandă-ţi mâncăruri din carne de curcan, pui la grătar, humus ori legume cu salată de ton. „Maioneza conține ouă, ulei şi suc de lămâie, aşadar este mult mai sănătoasă decât carnea procesată şi brânzeturile grase“, spune nutriționistul.

Dormi bine
Dacă în aeroport nu există bănci, caută un şir de scaune fără braţe. Foloseşte rucsacul sau geanta pe post de pernă ori aşază-ţi sub cap o haină. Pune-ţi ochelarii de soare ca să fii ferit de lumină şi, în acelaşi timp, să nu le dai de înţeles potenţialilor hoţi că dormi. Apoi, înainte să decolezi, mergi la toaletă şi „spală-te“ cu şerveţele antibacteriene umede.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here