Știința a descoperit mărimea medie a penisului. Te încadrezi?

0
3650
penis

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Recunoaște: ți-ai măsurat penisul cel puțin o dată. Deci cum stai comparativ cu ceilalți?

Conform unui nou studiu de la King’s College din Londra, dimensiunea medie a penisului nu e așa mare cum credeai.

Cercetătorii au analizat 17 studii care examinează mărimea penisului la mai mult de 15.000 de bărbați. Au aflat că lungimea medie, în stare non-erectă, de la bază la vârf, este de 9,1 cm și circumferința, măsurată la bază sau la mijloc, este de 9,4 cm.

În erecție, un penis mediu ajunge la 13,2 cm în lungime și 11,6 cm în circumferință. 

Te întrebi unde te încadrezi? Iată mai multe informații de context: Din 100 de bărbați, doar 5 au penisurile mai lungi de 16 cm. 5 sunt și cei al căror penis are o lungime mai mică de 10 cm.

90% dintre bărbați au, deci, un penis care măsoară în erecție între 10 și 16 cm.

Cercetătorii au explorat factorii despre care se spune că indică mărimea penisului pentru a verifica dacă există cu adevărat o legătură. Înălțimea este ușor corelată, însemnând că, cu cât bărbații sunt mai înalți, cu atât penisurile lor sunt mai mari în stare erectă – totuși, diferența nu este mare, spune autorul studiului, doctorul David Veal.

Pe de altă parte, alte măsurători despre care se presupunea că pot indica dimensiunea penisului s-au dovedit irelevante. Factori ca greutatea unui bărbat, lungimea degetului arătător sau mărimea piciorului nu s-au dovedit importanți.

Chiar dacă penisul tău este sub lungimea medie, nu ai motive să-ți faci griji: „Acest lucru nu este o problemă pentru 85% dintre femei”, spune doctorul Veale. 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here