Sexperiment – Amorul nu miroase a bine?

0
719

Adaptare de Oana Popa. Foto: Jonathon Kambouris 

Iubesc să mănânc usturoi. Ador să fac sex cu soția mea. Dar nu mi-am imaginat niciodată că, dacă mănânc mai mult usturoi, voi avea parte și de mai mult sex. Într-un sondaj făcut la Praga, femeile au votat drept atractiv, plăcut și mai puțin intens mirosul corporal al bărbaților care au consumat usturoi.

Ingredientul-cheie în această rețetă romantică e, se pare, mirosul pe care îl emani ulterior, prin pori, potrivit cercetătorului Jitka Fialová, care i-a pus pe bărbații care mănâncă usturoi să poarte absorbante axilare, de dragul științei. Femeile au comparat mirosul corporal cu și fără usturoi și au decis că cel cu aromă de usturoi este mai atractiv. Fialová susține că cei peste 100 de compuși ai sulfului din usturoi îi conferă puteri naturale extraordinare, antioxidante și anticancerigene, contribuind la reglarea hipertensiunii și a nivelului colesterolului. Femeile aflate în căutare de bărbați puternici pot percepe asta la nivel subconștient.

Fialová mi-a spus că pot testa efectul acasă. Cu o doză puternică, mi-am făcut socoteala că usturoiul își va exercita puterile magice în trei zile. Asta dacă voi fi în stare să maschez efectele secundare: respirația cu miros de usturoi, moartea pasiunii.

Pentru a-mi acoperi urmele, am decis să-mi administrez noua rețetă la birou. În dimineața primei zile, am mâncat patru căței de usturoi zdrobiți, pe o felie de pâine cu brânză și ierburi, la fel ca toți participanții la studiu. Mirosul pătrunzător a pus stăpânire pe birou. Întâlnirile cu colegii au decurs remarcabil de bine. (S-au terminat repede.) Miroseam ca o șaormerie. Seara, după ce am mestecat jumătate de pachet de gumă, am evitat să fiu depistat de soție. Cu toate acestea, a doua zi dimineața, ea mi-a spus că un miros „ciudat“ din dormitor a făcut-o să se trezească de mai multe ori în timpul nopții.

Aroma masculină i-a activat instinctele?

„Adică neplăcut“, a precizat ea.

În următoarele două zile, am mestecat mult mai multă gumă. Dar nu pot spune că soția mea a avut un apetit sexual mai ridicat decât de obicei. Poate că era obosită. Dacă am fi mâncat usturoi împreună, prima noapte ar fi fost mai ușor de suportat și am fi progresat împreună spre efectul dorit .

În mod cert, studiile trebuie să continue pentru a reuși să exploatăm efectul de stimulare a libidoului și în afara laboratorului. Meniul pentru următoarea cină romantică de acasă? Pâine cu usturoi, humus cu usturoi și creveți cu usturoi, desigur.

Beneficiile usturoiului

Pasiunea pentru usturoi îți face bine la inimă, spun cercetătorii din Germania și Austria. Cățeii de usturoi conțin patru compuși cu proprietăți antioxidante, care pot reduce colesterolul total și pot îmbunătăți tensiunea sistolică. Pentru a introduce mai mult usturoi în dietă, călește felii subțiri în ulei de măsline, la foc mic, timp de două minute. Presară-l apoi în supe, peste paste și salate.

Alte informații utile…

Sfaturi de nutriție de la Șerban Damian

Au resturile de mâncare mai puține nutrimente?

În principiu, nu, cu condiția să vorbim despre resturile comestibile. Practic, sunt bucăți din alimente sau preparate, deci conțin aceleași nutrimente ca întregul. Dacă acestea au fost expuse la aer un timp mai îndelungat, având o suprafață mai mare de contact cu atmosfera, e posibil ca o parte dintre vitamine să devină inactive, însă e greu de stabilit în ce măsură se întâmplă acest lucru.

Ar trebui să pun lucruri diferite în shake-ul meu dacă îl beau înainte sau după antrenament?

Compoziția shake-ului trebuie gândită în funcție de momentul administrării, dar și a tipului de antrenament. În principiu, un shake care va fi consumat înainte de efort va trebui să aibă mai mulți carbohidrați, pentru că este destinat aportului de energie. Cel de după, mai -bogat în proteine, este destinat refacerii postefort.

Șerban Damian este nutriționist sportiv acreditat CIO. Îl poți găsi la Centrul de Nutriție Superfit din București – superfit.ro

Testat de noi

Balik Ekmek, Pește Pâine

Ingrediente File de macrou, într-o chiflă de pâine albă turcească. Servit cu roșii, pătrunjel, pul biber, ceapă cu sumac, salată verde, mix de condimente specifice pentru Bosfor, zeamă de lămâie.

Unde-l găsești La „Pește Pâine“, food truck-ul din curtea Manasia Bar (Stelea Spătaru nr. 13, București).

De ce e grozav Dacă până de curând trebuia să ajungi în Istanbul ca să-l guști, acum cel mai gustos street food turcesc e în Capitală. Mai e cazul să spunem că peștele e o gustare sănătoasă și o sursă recomandată de acizi grași Omega-3?  Încearcă-l pe seară, după antrenament, sau în weekend, după o alergare, fiindcă food truck-ul nu e deschis mereu.

Articol preluat din ediția de mai 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here