Rețeta perfectă pentru un păr ca al tipilor din reviste

0
612
păr

Adaptare: Casa de Traduceri; Foto: Pixabay

Găsește echilibrul între deșert și puț petrolifer!

Vrei să ai un păr spectaculos, dar nu știi cum – cam așa se rezumă problema multora dintre noi. Tipilor precum John Hamm pare să le iasă mereu; părul lui nu e gras și pare foarte neted. Înțelegem oarecum că balsamul ne-ar putea ajuta, poate chiar l-am încercat de câteva ori. Dar oare chiar ne-a ajutat?

Realitatea: Balsamul de păr îți poate ajuta părul să fie mai strălucitor, mai puternic și mai frumos. Dar chestia pe care tu ți-o pui în păr atunci când faci duș s-ar putea să nu funcționeze la tine. I-am rugat pe experți să ne explice ce trebuie să facem.

Află cât de deshidratat e părul tău

„Fac asta de peste 30 de ani, nu există ceva anume care să îi ajute pe absolut toți”, spune Albert Julian, un frizer profesionist din New York. „Depinde de părul fiecăruia.”

Ce fel de păr ai? Gros și aspru? Subțire și lipsit de volum? În general, părul aspru tinde să fie mai deshidratat. Iar produsul care îl ajută pe tipul cu un astfel de păr s-ar putea să fie nepotrivit pentru cineva cu un păr mai fin.

„Uneori, balsamurile intensive, chiar și cele pentru uz zilnic, formează un strat prea gros pe părul tău”, spune Julian. „Dacă părul tău este mai subțire, s-ar putea să ți se pară prea gras sau îngreunat.”

Pentru tipii cu păr normal, el recomandă renunțarea la balsamul cremă și folosirea unui balsam spray fără clătire. Uneori, ele sunt promovate ca fiind pentru „descurcarea părului” – dar chiar dacă nu ai nevoie de așa ceva, tipul ăsta de balsam îți hidratează părul și îi oferă nutrienții de care are nevoie. Balsamurile lui preferate: Balsamul spray fără clătire și balsamul fără clătire cu soia și trei tipuri de grâu.

Evită ingredientele pe care nu le vrei

Odată ce descoperi ce tip de balsam cauți, citește eticheta. Vezi dacă balsamul conține sulfați sau agenți de spumare care ar putea fi dăunători. Ca regulă generală, ingredientele naturale sunt mai bune.

„Evită orice tip de sintetice”, spune Jessica Candia, hair stylist la coaforul Persons of Interest din Brooklyn. „Siliconii îți lasă impresia că îți hidratezi părul, dar apoi părul tău vrea mai mult. Orice produs care conține ulei de cocos, ulei de cânepă sau ulei de argan este super hidratant. Într-adevăr, trebuie să cheltuiești ceva mai mulți bani, dar e mai bine pentru părul tău.”

Ea folosește produse fără paraben și sulfați și un balsam complementar – cu un miros bărbătesc și lemnos – pentru a-și răsfăța clienții.

Folosește-l mereu

Dacă te dai cu șampon, dă-te și cu balsam. Când faci una, ar trebui să o faci și pe cealaltă. De fapt, acele spălări grăbite după antrenamentul de la prânz ți-ar putea afecta foarte mult părul.

„Unele săli au produse mai bune decât altele”, spune Candia. „Dar dacă e un produs cu mulți detergenți și sulfați, poate elimina toate uleiurile din păr.”

Dacă părul duce lipsă de uleiuri, nivelul lor trebuie suplimentat. Așa că încearcă să introduci balsamul în rutina ta de zi cu zi – fie în timpul dușului, fie după, când îți aranjezi părul.

„Balsamurile fără clătire sunt ușor de folosit pentru că le pulverizezi pe păr, te piepteni, îl aranjezi ca de obicei, iar apoi ești gata de acțiune”, spune Julian. „Sunt perfecte pentru oamenii care merg des la sală.”

Chiar și dacă nu ai unul fără clătire, orice balsam e bun dacă e folosit în cantități mici. Te ștergi cu prosopul și aplici puțin cu degetele. Chiar și o cantitate minusculă va oferi volum părului și va porni procesul de rehidratare. Dacă tu nu poți petrece după-amiaza bând la birou, asta nu înseamnă că nici părul tău nu o poate face.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here