Regulile aventurilor de o noapte

0
751

De Amy Grier. Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/GettyImages.

Escapadele amoroase sunt ca porțiile mari de cartofi prăjiți. Nu au valoare nutrițională, nu-ți țin de foame prea mult timp, nu-ți fac bine la inimă și, de obicei, vin la pachet cu regretele de după. Dar, câteodată, ele pot fi exact ce-ți trebuie.

Și, în zilele noastre, le servim mai mai des decât te-ai aștepta. Potrivit cercetătorilor, din ce în ce mai multe femei preferă sexul fără obligații – sau, cel puțin, sunt deschise acestei opțiuni. Într-un studiu efectuat în 1989, nicio femeie nu ar fi acceptat o partidă de sex ocazional, dacă un bărbat atrăgător i-ar fi propus asta, iar șapte din zece bărbați ar fi fost dispuși dacă li s-ar fi oferit ocazia. În prezent, balanța s-a înclinat în favoarea doamnelor. Anul trecut, aproape jumătate dintre femeile care au răspuns unui sondaj efectuat de match.com au recunoscut că au avut cel puțin o aventură de o noapte.

E clar că noi, femeile, am trecut într-o nouă etapă. Problema e că maniera în care bărbații ne fac curte a rămas ancorată în trecut. Acum nu mai trebuie să fii vânător. Fii strângător. Nu mai trebuie să cucerești inimi.

Doar trupuri. Dacă avem dispoziția necesară, suntem gata să ne îmbarcăm, cu tine, într-o aventură ce ne va zgâlțâi patul și ne va lăsa scăldați în sudoare.

Cu alte cuvinte, nu e nevoie să fii Hugh Grant într-o comedie romantică, dar nici nu ne place să fim agățate de Don Juani profesioniști. E o diferență între a face sex murdar, ce poate fi amuzant, și a te simți ieftină, ceea ce e deprimant. Există o cale de mijloc. Urmează-mă și o vei afla.

Legătura

Teoretic, privirile ni se pot întâlni în orice încăpere aglomerată – într-un bar, într-un club sau chiar într-un fast-food, în timp ce stăm la coadă și butonăm telefoanele. Ceea ce contează este să vezi clar situația în care te afli. Ne poate lega orice, de la un moment ambiguu în care suntem pe aceeași lungime de undă, până la invitația șoptită: „Vrei să plecăm de aici?“ Orice s-ar întâmpla, nu te speria și nu întoarce privirea. Fii încrezător, curtenitor și deschis la orice urmează să se întâmple.

Restul regulilor preliminare sunt simple. În primul rând, dacă abia ne-am cunoscut și accept (sau mă ofer) să vin cu tine, știu foarte bine în ce situație mă aflu. Respectă-mi alegerea și faptul că suntem pe aceeași lungime de undă – orice altă abordare sugerează că trăiești iluzia că m-ai păcălit. Dacă spui întruna replici patetice, gen „Doar în seara asta, da?”, vei reuși doar să mă enervezi. Oricum, trebuie să fii capabil să-ți anunți intențiile într-un mod mai puțin evident. De exemplu, sugerează-mi că îți plac întâlnirile amoroase sau că tocmai ai încheiat o relație și nu cauți nimic serios ori vorbește-mi despre excursia pe care o vei face cu prietenii. Mă voi prinde ce vrei să spui – dacă nu reușești să mă adormi cu atâtea explicații.

Așa că, fii pe fază. S-ar putea să nu mai ai vreodată ocazia asta. E doar o escapadă nevinovată pentru amândoi, dacă nu cumva are potențial să se transforme în ceva mai mult. Nu mă aștept la altceva decât să te comporți normal și poate, sper eu, să fii peste medie în pat.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here