Pune-i angajatorului întrebări îndrăznețe

0
2076

Ce probleme nu-ți dau pace?

Această întrebare dovedește că ești perspicace – știi că frica duce la succese. „Răspunsul interlocutorului te va ajuta să evaluezi gradul de transparență al companiei“, spune Matt Rissell, CEO al TSheets, o companie de software.

Cum putem rezolva împreună cea mai mare provocare a companiei?

„Împreună“ este cuvântul-cheie. „Arată că ești dispus să găsești soluții și ești încrezător că vei primi o ofertă de angajare“, spune Mike Ghaffary, CEO al Yelp Eat24.

Bine, dar probabil că există și provocări mai mari de atât, nu-i așa?

„Un tip direct ca tine nu va accepta exprimări evazive. Ești genul de reprezentant pe care și-l dorește orice companie“, spune Ghaffary.

Ce aș putea învăța de la tine?

„O mișcare înțeleaptă, prin care îți manifești interesul în găsirea unui mentor și dorința de a face față provocărilor – calități de apreciat“, spune Rissell. În plus, îi dai șansa să vorbească despre el. Sigur îi va plăcea asta.

Care sunt ariile de dezvoltare personală la care lucrezi în prezent?

„Atenție: o întrebare foarte îndrăzneață, care merită pusă doar dacă ai mai multe oferte de angajare de luat în calcul. Răspunsul va trăda atitudinea potențialului șef față de procesul de învățare“, spune Ghaffary.

De ce ai concediat pe cineva recent?

Dacă privirea îl trădează și își freacă palmele a satisfacție, e cazul să te îngrijorezi. „Poți afla dacă procesul decizional e obiectiv sau dacă șeful e pus pe tăiat capete“, spune Ghaffary.

După primele impresii, care ar fi motivul pentru care nu aș fi angajat?

„Această întrebare te va pune într-o postură delicată, însă un șef adevărat este onest“, spune Rissell. Ia-ți notițe, s-ar putea să-ți prindă bine feedbackul.

Alte lucruri utile…

Antilopa

La următorul grătar, încearcă ceva diferit. Hank Shaw, autorul noii cărți de bucate Buck, Buck, Mo­ose, îți spune de ce să dai o șansă acestei delicioase surse de proteine.

Ce este

„Există două tipuri: antilopa de prerie, dificil de obținut, dacă nu cunoști vreun vânător, și antilopa Nilgai, a cărei carne este mai accesibilă. Specia este una exotică, originară din India și crescută cu nutreț în Statele Unite.“

Ce gust are

„Carnea de antilopă Nilgai seamănă cu cea de vită, însă este foarte slabă, asemănătoare cu cea a vitelor crescute cu nutreț. Carnea de antilopă de prerie este dulce și cu aromă de salvie.“

Cum se prepară

„Alege să cumperi mușchi sau ceafă de antilopă, marinează carnea în ulei de măsline, cu puțină sare și piper, și pune-o pe grătar, direct din frigider, la foc iute. În felul acesta, friptura va ieși perfectă, mediu-în sânge.“

 

Sfatul medicului

Dr. Oltjon Cobani

Am o cicatrice pe frunte, de la un accident. Unii mi-au zis că mă face să arăt mai dur, dar mă întreb dacă n-aș putea scăpa de ea.

În mod normal, o cicatrice pe frunte nu reprezintă vreun risc medical, dar pentru îmbunătăţirea aspectului estetic se poate interveni asupra ei. Există diferite tratamente pentru cicatrici: începând de la excizia chirurgicală, continuând cu folosirea laserului sau a tratamentelor regenerative: laser, P.R.P. (Platelet Rich Plasma) și ţesut adipos (grăsime proprie). În funcţie de mărimea și caracteristicile cicatricii se decide tratamentul corect.

Mi-a crescut o unghie în carne și îmi afectează alergările. Știu că se poate opera, dar aș vrea să știu în cât timp mă pot recupera.

Unghia încarnată e cauzată de mici traumatisme, de tăierea incorectă a unghiei sau iritaţii locale. Cel mai frecvent, ea apare la nivelul degetului mare al piciorului. Practic, ea nu crește normal, se întinde spre lateral, intră în piele și cauzează durere. Tratamentul iniţial poate fi medicamentos, cu antibiotic și antiinflamator. Dacă simpto-mele, respectiv inflamația locală nu dispar, se recurge la tratamentul chirurgical. Recuperarea durează patru-cinci zile, timp în care nu sunt indicate statul în picioare, alergatul, exercițiile.

Oltjon Cobani este medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Articol preluat din ediția de septembrie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here