Pregătește-te de job

0
693

De Sandra Nygaard. Adaptare de Oana Popa și Ioana Vasile. Foto: Manole Sava/Greenmind Studio.

Puf rebel

Părul de pe gât, din urechi sau din nas nu e plăcut la ve-dere pentru cel care te intervievează. „Sigur va remarca smocul care-ți iese din nas“, spune Sherri -Thomas, consultant în carieră. În seara de dinainte, tunde-ți zonele excesiv de păroase cu un dispozitiv multi-func-țional, ca aparatul 8 în 1 Multigroom Series 5000, Philips (290 lei).

Respirație urât mirositoare

Spălatul pe dinți, dimineața, nu e de ajuns. Ia cu tine un recipient mic cu apă de gură și folosește-o înainte de a începe să vorbești despre tine, timp de o oră, într-un birou. „O altă variantă sunt bomboanele mentolate sau guma de mestecat“, sugerează Thomas. Nu uita să arunci guma înainte de a face cunoștință cu potențialul angajator. Desigur, nu pe jos.

Miros de transpirație

Stresul te poate face să transpiri, așa că e esențial să folosești un antiperspirant . „Nu folosi apă de colonie sau alte loțiuni“, spune Joel Garfinkle, consultant în carieră. Mirosul lor i-ar putea aminti persoanei care te intervievează de vreun tip enervant. Folosește un produs neutru, cum ar fi roll-on-ul Vichy Homme, cu un parfum de-abia sesizabil (35 lei).

Mătreață și resturi

Suflatul nasului îți poate lăsa urme pe față, așa că verifică-ți aspectul de câteva ori. De asemenea, ai grijă să înlături mătreața vizibilă ori resturile de mâncare dintre dinți. „Dacă nu ești atent la detalii, persoana care te intervievează nici nu-ți va auzi răspunsurile, copleșită de scârbă“, spune -Garfinkle. Fă-ți un selfie pentru ultimele verificări.

Palme transpirate

„O strângere de mână unsuroasă îi face pe oameni să se gândească la microbi și la problemele tale de igienă“, spune Tom Gimbel, CEO al firmei de recrutare LaSalle Network. Folosește un gel ca Touch Gel Antibacterian pentru mâini (10 lei, emag.ro). Sau folosește un antiperspirant. Găsești tu o soluție. Ești angajat!

Găsește rapid orice

Chiar și cei mai organizați oameni își mai pierd lucrurile – cheile, portofelul, echilibrul. Acum ai Tile, o bucată pătrată de plastic, cu dispozitiv Bluetooth, care, dacă e sincronizată cu smartphone-ul, funcționează ca un emițător pentru obiectele pierdute. Atașează un dispozitiv Tile obiectelor pe care le rătăcești ușor și, când nu le mai găsești, deschide aplicația, apasă pe Find și vei vedea pe hartă locația exactă a obiectului. Telefonul te va avertiza când ești aproape. (Încearcă, totuși, să nu-ți pierzi telefonul.) Am testat dispozitivul și a funcționat! Am găsit pisica ascunsă în seră, cu o țeavă de plumb, punând la cale un asasinat. 25 de dolari, thetileapp.com

1 kg Cu atât s-au îngrășat anual, în medie, bărbații care se cântăresc săptămânal. Cei care o fac de cinci ori pe săptămână au pierdut 0,5 kg. Pune-ți un cântar în baie și verifică-ți greutatea zilnic.

Sursa: Obesity

Articol preluat din ediția de aprilie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here